Puig: "Es prendran mesures ponderades a una situació preocupant però sabent que tenen conseqüències"

Guardar

fotonoticia_20201217123628_1920
fotonoticia_20201217123628_1920

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que el Consell interdepartamental es reunirà aquesta vesprada, després de les últimes consultes amb els epidemiòlegs, per a decidir si s'adopten noves restriccions que seran "ponderades" perquè han de respondre a una situació "preocupant" però "sabent que tota mesura té conseqüències".

Puig, després d'una visita a Xixona (Alacant), ha explicat que durant el matí la Conselleria de Sanitat està reunida amb els epidemiòlegs per a analitzar les últimes dades que han sigut "molt negatius" en encadenar tres dies consecutius per damunt dels 2.000 contagis a pesar que ahir va baixar una mica l'índex d'hospitalització.

Sobre aquest tema, preguntat per si s'augmentaran les limitacions per al sector de l'hostaleria, ha recalcat que "cal ser conscient de la dificultat del moment i prendre decisions ponderades tenint en compte que qualsevol mesura té conseqüències".

En eixe sentit, ha admés que el Consell està "molt preocupat" perquè el que semblava ser "una estabilització no acaba de consolidar-se". Així mateix, ha advertit que, a més de Nadal, "encarem l'hivern que és una època que genera major estrés hospitalari", encara que ha destacat que quasi 1.200.000 persones ja s'han vacunat contra la grip, mig milió més que l'anterior campanya.

A més, ha recalcat que "no hi ha receptari". "Si algú sabera que tancant-ho tot s'acabaria la pandèmia, ho pensaríem, però la realitat és que moltes mesures adoptades per altres països tampoc tenen el resultat precís", ha indicat.

De fet, ha recalcat que encara es desconeixen moltes coses de la pandèmia i per tant cal actuar amb "la major prudència possible i sabent que no hi ha un receptari i que la pandèmia no es congelarà per algunes de les mesures que prenguem".

Per això, aquesta vesprada es comunicaran les mesures que s'acorden després de la reunió interdepartamental "des de la serenitat i no de manera impulsiva" sinó "pensant que en la salut de les persones per damunt de tot i tenint en compte també la realitat de la nostra societat".

"CORRESPONSABILITAT ÉS FONAMENTAL"

En qualsevol cas, ha insistit en què el "primer i bàsic" és complir amb la normativa actual perquè per molt que s'augmenten les restriccions si no es respecten "no s'avançarà". Per això, és "fonamental" que "el perimetratge es garantisca i que els aforaments es complisquen" i després "què més es pot fer".

"La corresponsabilitat ciutadana és fonamental perquè no es pot tindre un policia en cada lloc", ha recalcat. Així, ha advertit: "Estem en un moment en el qual la nostra prudència poden salvar vides i la nostra imprudència pot facilitar que altres persones acaben hospitalitzades o fins i tot muiren".

Puig ha insistit que aquest Nadal serà "extremadament diferent" en el qual "cal tindre en compte el veritablement important, que com recull el mateix esperit d'aquestes festes, no és una altra cosa que la fraternitat, la qual cosa significa que no es pot jugar amb la vida dels altres".

Arxivat a:

Destacats