Puig anuncia que el dijous es reuniran per a estudiar si la setmana vinent s'adopten noves mesures

Guardar

fotonoticia_20201215124331_1920
fotonoticia_20201215124331_1920

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest dijous es mantindrà una reunió per a analitzar la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana i determinar si és necessari adoptar la setmana vinent noves mesures contra la propagació del coronavirus.

Sobre aquest tema, després de visitar les obres d'ampliació de l'Hospital Clínic de València, ha aclarit que la voluntat del Consell és no aplicar més restriccions, però, ha advertit, "si és necessari es prendrà alguna nova mesura la setmana que ve".

A més, ha explicat que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, reclamarà en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut de demà que "es reduïsca la mobilitat entre regions" i "es garantisca el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana".

Per part seua, el dijous s'analitzarà l'evolució de la Comunitat des d'una "posició serena, tranquil·la i prudent" i sobre aquest tema ha aclarit que no existeix "cap indicador" que siga "el definitiu" per a decidir noves restriccions sinó que "cal tindre una visió global" i sobretot es tindrà en compte "l'estrés sanitari".

En qualsevol cas, ha reiterat que si la població compleix les mesures actuals, respectar el perimetratge fins al 15 de gener, excepte les "finestres" entre el 23 i el 26 i el 31 i l'1, així com les restriccions en aforaments i limitació horari nocturn i la resta de mesures de seguretat, "no farà falta prendre noves".

De la mateixa manera, ha augurat que l'impacte d'una possible nova ona al gener serà "molt menor" si la societat assumeix que aquest Nadal "serà diferent" i respecta les mesures de prevenció, però "si no s'actua en conseqüència serà molt major" la repercussió, ha alertat.

Amb tot, ha destacat l'"altíssim compliment" de la població de les limitacions encara que "hi ha excepcions que confirmen la regla". "Crec en la maduresa de les persones i crec en els valencians", ha recalcat.

"NO HI HA RECEPTARI"

Per tot això, ha insistit que "ara és més necessari que mai la prudència i la corresponsabilitat" per a véncer el virus perquè "no hi ha un receptari" contra la pandèmia, ja que "hi ha molts factors que encara es desconeix".

Així, ha comentat que hi ha comunitats autònomes que en la primera hora no van tindre repercussió i "ara fins i tot tancant mesos tota l'hostaleria no aconsegueixen doblegar la corba". Per això, ha recalcat que "cal ser conscients de no es poden adoptar mesures sense saber per què" sinó mantenir "una mirada pedagògica", ja que "la corresponsabilitat ciutadana és el fonamental".

Puig ha comentat que malgrat que l'últim cap de setmana hi ha hagut un cert repunt en les hospitalitzacions les últimes setmanes han sigut de certa estabilització. "Però no es pot traure pit, l'únic camí és la màxima prudència i el seguiment integral de totes les mesures", ha postil·lat.

Arxivat a:

Destacats