Les sol·licituds de vot per correu creixen un 188% a la Comunitat Valenciana respecte a l'any 2015

Guardar

urnas_28a
urnas_28a

Les sol·licituds de vot per correu registrades en les delegacions provincials de l'INE de la Comunitat Valenciana a data 16 d'abril ascendeixen a 162.739, davant de les passades eleccions a Les Corts de l'any 2015, quan es van registrar 56.484, la qual cosa significa un increment del 188 per cent.

Per províncies, s'han registrat 108.000 sol·licituds a València (+260%), 41.739 a Alacant (+114%) i 13.000 a Castelló (+84%), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquest dijous es tanca el termini per a sol·licitar el vot per correu per a les eleccions generals i els comicis a Les Corts que se celebraran el 28 d'abril.

S'ha de sol·licitar personalment en qualsevol oficina de Correus i aquesta remetrà la sol·licitud a la Direcció Provincial de l'Oficina del Cens Electoral en el termini de tres dies des de la seua presentació i, una vegada admesa la sol·licitud, ja no es pot votar de manera presencial.

Fins al 21 d'abril l'Oficina del Cens Electoral té de termini per a remetre al ciutadà --per correu certificat-- la documentació electoral la recepció de la qual haurà de realitzar-se personalment i si no es trobara en el seu domicili se li deixarà avís perquè vaja a l'oficina de Correus corresponent.

Una vegada escollida la papereta s'introduirà en el sobre de votació juntament amb el certificat d'inscripció en el cens electoral, es tancarà i es remetrà a la Mesa electoral que li corresponga. La data límit per a manar el correu amb els vots és el dimecres de la setmana que vé, 24 d'abril.

El Servici de Correus conservarà fins al dia de la votació tota la correspondència dirigida a les meses electorals i li les farà arribar a les 9 hores. Així mateix, seguirà donant trasllat de la qual puga rebre's en aquest dia fins a les 20 hores. La que es reba amb posterioritat a eixe moment la traslladarà a la Junta Electoral de Zona.

Una vegada que haja votat l'últim elector de la mesa, es procedirà a introduir en l'urna respectiva els sobres que continguen les paperetes de vot remeses per correu.

Arxivat a:

Destacats