La Comunitat Valenciana suma 40 contagis més del coronavirus

Ana Barceló ha assenyalat que se situa en 188 casos després que 19 homes i 11 dones hagen donat positiu des d’ahir

Guardar

barcelo
barcelo

La consellera de Salut Pública i Sanitat Universal, Ana Barceló, ha confirmat que des d'ahir fins hui dissabte hi ha 40 nous contagis de coronavirus en la Comunitat Valenciana, entre ells un pacient ingressat en l'UCI i dos menors d'edat, amb el que el nombre de casos actius s'eleva a 188.

Segons ha concretat, els nous contagiats són 19 homes i 21 dones, dels quals 7 són de Castelló, 18 d'Alacant i 20 de València, encara que no ha especificat per població.

Així mateix, Barceló ha actualitzat tota la informació i ha assenyalat que fins ara hi ha 188 casos en la Comunitat Valenciana, 7 d'ells a Castelló, 57 a Alacant i 124 a València. A més, 2.734 proves han donat negatiu i s'han rebut 14.000 anomenades al número 900 300 555 habilitat per la Conselleria de Sanitat per a atendre possibles contagiats.

Respecte a les altes, la consellera ha recordat que només s'ha donat una, la del primer cas de la COVID-19 en la Comunitat Valenciana que es tractava d'un veí de Borriana ingressat a l'Hospital de la Plana de Vila-real (Castelló). No obstant això, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat: "Anirem donant altes però encara és ràpid per a això pel desenvolupament del virus en les persones. L'important és que encara sabem la traçabilitat del coronavirus, és a dir, d'on vénen els contagis, per la qual cosa de moment això està controlat".

Tant Barceló com Ximo Puig han agraït i destacat el treball del personal sanitari per a combatre aquest virus i han apel·lat a la responsabilitat personal per a aconseguir frenar-ho. "Aquesta batalla la guanyarem, però hem de fer-ho tots junts", ha insistit Puig, que ha anunciat l'activació del nivell d'emergència 2 en la Comunitat Valenciana i la consegüent creació del Centre de Cooperació Operativa Integrada (CECOPI) per a coordinar les actuacions d'administracions públiques, cossos de seguretat de l'Estat i companyies distribuïdores i subministradores de serveis.

Mesures especials de Farmàcia i Assistència Sanitària

La Conselleria ha adoptat noves mesures especials a través de la Direcció General de Farmàcia i de la Direcció General d'Assistència Sanitària que ja estan en vigor.

Entre les mesures de la DG de Farmàcia es troba promoure la modificació i prescripció de tractaments mitjançant les cites telefòniques i les cites sense presència del pacient, especialment per a pacients crònics. A més, es dispensarà la quantitat màxima possible de medicaments i productes sanitaris en les Unitats d'Atenció Farmacèutica a pacients Externs i en Centres Sanitaris, sempre d'acord amb les característiques del pacient i del medicament. Estan destinades a pacients que presenten major risc de contagi i pacients amb situacions clíniques que aconsellen evitar l'assistència a un centre hospitalari. Per descomptat, es farà sempre d'acord amb les característiques del pacient i del medicament.

D'altra banda, s'habilita als serveis de Farmàcia perquè disposen de les instal·lacions i equipament adequats, per a l'elaboració de lots de gels hidroalcohòlics destinats a personal sanitari i es reserven les formulacions comercials, envasades amb dosificadors, per als pacients, professionals i usuaris d'espais on es dóna un major flux de persones.

Per part seua, des de la Direcció General d'Assistència Sanitària s'han adoptat mesures especials destinades als departaments de salut, prohibint les visites en termes generals i només si és necessari, permetent la presència d'un únic acompanyant com a cuidador de pacients ingressats en hospitals per a pacients crònics (HACLES), i menors o pacients dependents en la resta dels dispositius sanitaris.

En tot cas, qualsevol persona que presente símptomes ha d'abstenir-se d'acompanyar un pacient i s'ha de suspendre l'activitat del voluntariat i les visites dels informadors tècnics sanitaris. A més, l'horari de visites en UCI es restringeix a mitja hora dues vegades al dia, també limitada a un únic acompanyant i ha de cancel·lar-se qualsevol activitat grupal o comunitària de promoció o prevenció de la salut, encara que s'assegurarà el servei de restauració per als professionals.

A més, podran ser suspeses o retardades les activitats quirúrgiques programades, excepte la urgent i oncològica, segons les necessitats dels centres.

Arxivat a:

Destacats