L'EMA continua "fermament convençuda" que els beneficis de la vacuna d'AstraZeneca superen els riscos

Guardar

vacuna covid aztrazeneca
vacuna covid aztrazeneca

L'Agència Europea del Medicament (EMA) continua "fermament convençuda" que els beneficis del vaccí d'AstraZeneca contra la covid-19 superen els riscos dels efectes secundaris i ara com ara no ha trobat "indicis" que demostren que els casos de trombosi que s'han registrat en persones que han rebut la vacuna hi estiguen relacionats.

Així ho ha assegurat la directora gerent de l'EMA, Emer Cooke, en una conferència de premsa en la qual ha explicat que l'organisme avalua "en profunditat" els casos de coàguls que els estats membres han detectat per determinar si efectivament estan relacionats amb el vaccí d'AstraZeneca o es tracta d'una coincidència".

L'EMA arribarà a una conclusió dijous, però Cooke ha repetit el missatge que la institució ja ha traslladat diverses vegads des que la setmana passada alguns països van informar sobre casos de trombosi en persones immunitzades prèviament amb aquesta vacuna i una dotzena dels quals, entre d'altres Espanya, Alemanya, França o Itàlia, van decidir paralitzar temporalment les injeccions.

"Encara estem fermament convençuts que els beneficis de la vacuna d'AZ per prevenir la covid-19 amb els seus riscos associats d'hospitalització supera els riscos dels efectes secundaris", ha expressat. "A hores d'ara no hi ha indicis que la vaccinació haja causat aquestes condicions", ha afegit.

Arxivat a:

Destacats