L'Ajuntament de València assegura que la multa d'Inspecció de Treball no té relació amb l'accident mortal de Vivers

Guardar

Concert dels vivers
Concert dels vivers

L'Ajuntament de València assegura que la sanció de 40.000 euros que li ha imposat Inspecció de Treball "no està en cap cas relacionada" amb l'accident mortal que va tindre lloc l'estiu de l'any passat en els Jardins de Vivers, on un treballador va morir durant el muntatge de les graderies per als concerts, com ha donat a conéixer el portaveu del grup municipal del PP, Eusebio Monzó.

Des de l'equip de Joan Ribó sostenen que "les declaracions de Monzó són incertes i les seues falsedats són fàcilment desmentibles" i subratllen que "la sanció no està en cap cas relacionada amb l'accident laboral patit a les graderies contractades pels promotors musicals".

Segons les mateixes fonts, "aquest fet no apareix ni tan sols en l'acta d'inspecció ni en la resolució", ja que "Inspecció de Treball va diferenciar d'entrada els conceptes i va emetre actes separades en tractar-se de fet d'agents de contractació diferents".

Respecte a l'organització dels concerts de Vivers, des del consistori expliquen que l'Ajuntament va contractar l'escenari i els elements relacionats. Per tant, "són els promotors qui van contractar i van ser autoritzats a instal·lar una graderia complementària en la qual es va produir el trist accident".

"La sanció es produeix únicament per una divergència tècnica d'interpretacions sobre un fet administratiu", afirmen, ja que "els tècnics municipals entenen que la contractació de muntatges, com el de l'escenari, és una prestació de servicis, i així es va qualificar la seua contractació legalment".

Mentrestant, "la Inspecció de Treball considera que es tracta d'una obra de construcció". Segons l'Ajuntament, aquesta diferència de catalogació tècnica del contracte porta associades "implicacions diferents en matèria de protecció de riscos laborals".

"MAI" ES VA CONTEMPLAR UN ESTUDI DE SEGURETAT

En qualsevol cas, des d'Alcaldia insisteixen que "la resolució reconeix que es va complir la normativa autonòmica" i puntualitzen que, en entendre que aquest tipus de muntatges són una obra, Inspecció de Treball "considera que hauria d'haver existit un estudi de seguretat i salut que l'Ajuntament mai abans havia contemplat històricament per a les infraestructures de Vivers".
Destacats