Joan Ribó: "L'aparcament de Bruges ha de funcionar com més prompte millor"

Guardar

Es dedicarán 20 milions a projectes en El Cabanyal, la muralla àrab i el Mercat de El Grau, entre altres

El ple de l'Ajuntament va aprovar sol·licitar a la conselleria d'Hisenda l'autorització per a substituir una sèrie de projectes a executar dins del Pla Confiança. Les negociacions de l'Ajuntament amb la Generalitat han permès revisar el decret que regula este Pla per a prorrogar la seua vigència fins a 2019 i perquè puguen canviar-se els projectes. Gràcies a estos canvis es podran dedicar 20 milions d'euros a la finalització de l'aparcament de la plaça Ciutat de Bruges, la rehabilitació del Mercat de El Grau, la restauració de la muralla àrab i la Casa del Rellotger i s'emprendran a més una dotzena de projectes per a la reurbanització del barri de El Cabanyal.

Durant el debat de la proposta, l'alcalde Joan Ribó ha destacat la importància de les modificacions presentades: “En El Cabanyal pretenem millorar la urbanització del barri respectant el seu entramat, no destruint-ho. Respecte a l'aparcament de la plaça de Bruixes, hem signat un acord amb la Generalitat per a resoldre el que el govern anterior havia deixat embossat. És important que entre en funcionament al més prompte possible, perquè suposa una peça fonamental per a millorar la mobilitat en la ciutat. Quant a les inversions en la muralla àrab, s'han concentrat per a traure'ls el màxim partit”.

En representació del grup Popular, el regidor Alfonso Novo ha defensat la seua abstenció davant la proposta qualificant de “graciós i paradoxal” que el nou equip municipal es recolze en el “tantes vegades injuriat i criticat Pla Confiança” per a traure endavant els projectes. El regidor popular ha manifestat el seu desig que l'aparcament de la plaça de Bruges “s'acabe com més prompte millor, encara que els 4’5 milions que va a costar podrien haver-los reclamat a la Generalitat i invertir els diners en la plaça del Mercat Central”. Respecte als plans en El Cabanyal, Novo ha criticat la derogació del planejament anterior “quan simplement podria haver-se modificat. Ara aprofiten el Pla Confiança per a iniciar asfaltats i reurbanitzacions i acontentar als veïns inquiets pel retard de les intervencions en el barri.”

L'alcalde ha respost al·legant que si s'han produït retards en El Cabanyal “ha sigut a causa de les intervencions del Partit Popular”. Sobre les obres en la plaça de Bruges, Ribó ha subratllat que en el conveni inicial estava especificat “que l'Ajuntament havia de pagar-les i açò va causar que es declarara desert el concurs. Volem que les obres s'acaben i es rendibilitzen i sabem que els veïns estan d'acord”.

Arxivat a:

Destacats