Hi ha lloc per al bon periodisme

Guardar

ximpuig-2
ximpuig-2

Una societat moderna i avançada precisa de l'existència de mitjans de comunicació que siguen un bon reflex del seu caràcter plural i complex. A la Comunitat Valenciana, hi ha moltes capçaleres que naixen cada any, i totes elles s’esforcen per connectar amb una ciutadania que té al seu abast una gran oferta i que cada vegada és més exigent i demana continguts de qualitat i especialitzats.

El nou panorama creat arran del sorgiment de l'univers digital com marc per a la transmissió de notícies ha fet multiplicar-se els canals d'accés a la informació i ha fet que no siga fàcil mantenir un projecte empresarial en el món de la comunicació al llarg del temps.

Per això l’aniversari que ara celebra València Extra és una bona notícia per a tots nosaltres, perquè demostra, una vegada més, que hi ha lloc per al bon periodisme. Tots sabem que només des del rigor i la professionalitat és possible guanyar lectors i mantenir la seua confiança de manera diària, connectar amb les seues aspiracions i oferir informació contrastada, documentada i objectiva.

València Extra ha aconseguit fer-se amb un espai propi en el món dels mitjans de comunicació valencians, i ho ha fet gràcies a un bon treball, a l’esforç quotidià i a la capacitat per a reunir al seu voltant un nombrós grup de lectors que s'informen quotidianament a través de les seues pàgines de la mà d’un equip de professionals del periodisme amb voluntat d’informar rigorosament, d’ampliar els seus continguts i fer-los arribar a tots els sectors de la nostra societat.

En un moment històric com el que vivim, amb canvis constants, és necessari fer un gran esforç per prendre mostrar en un mitjà de comunicació el pols d’una actualitat plural i en canvi profund i molt ràpid. El periodisme que es refugia en el conformisme de les velles fórmules del passat no té futur. Només des de la innovació, tècnica o de continguts, i des del rigor hi ha futur en les empreses periodístiques. València Extra ha apostat per un model ben encertat: el de la proximitat als ciutadans, al seu entorn immediat, a les qüestions que preocupen en els nostres barris i en els nostres pobles. I els lectors han donat una resposta més que positiva a una manera de fer periodisme que ha entés les seues necessitats d’informació.

Un aniversari com el que ara celebra València Extra mereix sens dubte unes sinceres paraules d’enhorabona, una expressió de reconeixement al treball fet que també vol ser un estímul per a seguir avant, per a mantenir els nivells d’exigència que han convertit la capçalera en un referent per a moltes persones. Confie que l’aniversari que tots celebrem ara, siga el primer de molts altres en una aventura periodística que tots volem que siga llarga i fructífera.

Ximo PuigPresident de la Generalitat

Destacats