Concentració a València en contra de la sentència del procés

La concentració d'aquest diumenge a València demana la "llibertat dels presos polítics" i rebutja la repressió a Catalunya

Guardar

concentracion
concentracion

Una protesta a la plaça de l'Ajuntament de València reivindica durant la vesprada d'aquest diumenge la "llibertat dels presos polítics" i rebutja la repressió a Catalunya.

Els manifestants s'han congregat en el centre de la capital del Túria a partir de les 19.00 hores d'aquest diumenge, en una mobilització impulsada per Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Valenciana i Jovent Republicà al País Valencià. La convocatòria no s'havia comunicat a la Delegació del Govern, segons han informat fonts de la mateixa a Europa Press.

Han corejat consignes com 'Esta sentència també és violència' i 'València està amb el poble català', així com crits contra la Policia.

Al voltant de les 20.00 hores, un grup aïllat de contramanifestants s'ha congregat sota el balcó de l'Ajuntament i ha desplegat banderes d'Espanya. Agents de la Policia Nacional han format un cordó policial entre ells i les persones concentrades.

D'una banda, els simpatitzants amb els líders independentistes han corejat missatges com 'Amb aqueixa bandera farem una foguera' (Amb aqueixa bandera farem una foguera) i, per un altre, els contramanifestants han contestat 'Som valencians, mai catalans'. Finalment, els contramanifestants s'han retirat.

Posteriorment, la concentració ha derivat en una marxa que ha discorregut pel carrer de les Barques en direcció cap al carrer Colón.

 

Destacats