Compromís retrau a Sánchez que actuara com Rajoy amb el finançament: "S'ha de resoldre aquesta legislatura"

Guardar

baldo_ep
baldo_ep

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha criticat que el president del Govern, Pedro Sánchez, actuara igual que el seu predecessor en el càrrec, Mariano Rajoy, amb el finançament autonòmic en arribar a la Presidència i li ha demanat que ho resolga en aquesta legislatura.

En una entrevista en RNE, recollida per Europa Press, Baldoví ha instat Sánchez a tindre en compte el finançament autonòmic. "Si vol tornar a ser president, la qüestió del finançament serà un tema irrenunciable", ha sentenciat.

En aquest punt, Baldoví espera que hi haja una "reflexió" per part dels partits per a reformar el model de finançament autonòmic, que és igual que fa cinc anys i per llei, hauria d'haver-se renovat. "El finançament valencià és la pitjor d'Espanya i els valencians som els que més paguem", critica.

Preguntat per quina formula de govern prefereix, Baldoví ha apostat per un govern recolzat per PSOE, Unides Podem, Compromís i PNB. "És el model de govern que m'agradaria i probablement, el més equidistant", afirma.

I sobre governar amb el suport per les forces independentistes, Baldoví ha enlletgit que "algunes persones" de JxCat estiguen "més preocupades per altres coses que per la governabilitat".

En aquest sentit, el dirigent valencià s'ha mostrat a favor de la carta que han firmat els presos preventius catalans que estan sent jutjats en el Suprem, perquè al seu juí és "necessària una actitud oberta, pragmàtica i dialogant" perquè "hi haja governabilitat i que es puguen solucionar els problemes".

Destacats