Brussel·les i Pfizer acorden avançar al segon trimestre el lliurament de 10 milions de vacunes a la UE

Guardar

vacuna covid19
vacuna covid19

La Comissió Europea ha arribat a un acord amb les farmacèutiques Pfizer i BioNTech per a avançar al segon trimestre el lliurament als països de la UE de deu milions de dosis de la seua vacuna contra la COVID-19, la distribució de la qual estava prevista inicialment per al segon semestre de l'any.

D'aquesta manera, els socis del bloc rebran entre abril i juny més de 200 milions de dosis de la vacuna desenvolupada per aquests dos laboratoris, segons ha explicat l'Executiu comunitari en un comunicat.

"Són molt bones notícies, dóna als Estats membres espai de maniobra i probablement cobreix les llacunes en els lliuraments"; ha destacat la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen.

Aquests deu milions de dosis el lliurament de les quals s'accelerarà al segon trimestre de l'any provenen del segon contracte que Brussel·les va signar amb les dues farmacèutiques i el seu repartiment estava planificat durant el tercer i el quart trimestre de 2021. En total, la UE ha adquirit un total de 500 milions de vacunes a Pfizer i BioNTech i la possibilitat de comprar altres 100 milions més.

La Comissió Europea porta setmanes dient que espera rebre uns 300 milions de dosis de totes les vacunes entre abril i juny, un període que considera "crític" per a aconseguir vacunar al 70% de la població adulta abans que acabe l'estiu.

No obstant això, els problemes d'altres farmacèutiques per a complir amb el calendari previst de distribució han posat en perill aquesta meta. El principal motiu de preocupació és que la companyiaAstraZeneca només podrà repartir 100 milions de dosis fins a juny (un terç del promés), al que se suma que Janssen no començarà la distribució de la seua vacuna monodosis a la UE fins a la segona quinzena d'abril.

Arxivat a:

Destacats