Bonig llança un programa personalitzat per edats per a "seduir" als valencians i es guarda "anuncis estrella"

Promet eliminar la AVI i l'Agència Antifrau, recuperar la llei de protecció de la vida i no utilitzar la violència masclista com a arma

Guardar

bonig_campaña
bonig_campaña

La candidata del PPCV, Isabel Bonig, ha presentat aquest divendres un nou programa electoral digital, personalitzable i per trams d'edat per a les eleccions del 28 d'abril, encara que es reserva els "anuncis estrela" per a mantindre "l'emoció i el suspens" durant la campanya. Amb 180 mesures, aspira a "fer un gir de 180 graus" a la Comunitat: "Estem preparats per a tornar a les institucions i seduir als valencians".

La primera proposta es presentarà aquest mateix dissabte en un acte a Alboraia (València) al costat del president d'Andalusia, Juanma Moreno. "Sóc dona i m'agrada ser pragmàtica; anirem a les eleccions i deixar que els valencians decidisquen lliurement", ha afirmat Bonig en un desdejuni informatiu davant la possibilitat de replicar el pacte postelectoral PP-Ciutadans-Vox del Govern andalús.

El programa dels 'populars' per al 28A ja no està en paper i és accessible en la web 'www.bonig19.com'. S'anirà completant aquestes setmanes amb els "anuncis estrela" de la candidata, que revelarà "en el moment més oportú" en funció de l'estratègia de campanya fins a recollir 180 mesures transversals amb un llenguatge "clar, directe i senzill" per a arribar a tot l'electorat.

És interactiu i inclou filtres d'edat, sexe, situació econòmica i familiar, lloc de procedència i preocupacions perquè cada votant puga accedir a una proposta personalitzada. Està organitzat per trams d'edat --de 18 a 35 anys, de 35 a 50, de 50 a 65 i per a més de 65-- en dos canals: els "180 graus" i la pestanya '3.657.109', el cens valencià per a aquests comicis.

"Estàvem i estem preparats i teníem programa", ha asseverat Bonig, amb la meta que "torne la millor Comunitat Valenciana". L'objectiu del PPCV és explicar les seues mesures "de forma clara i contundent i que es parle del projecte polític" en lloc de centrar-se en "coses etèries" i presentar "tochos que no s'acaben llegint", així com per a captar als que decideixen el seu vot els últims dies.

Llibertat, igualtat i "fets" són els eixos d'un programa "sense improvisació" per al qual ha promés una "revolució fiscal". De moment, les tres primeres mesures disponibles en la web són una nova llei de conciliació familiar i laboral i corresponsabilitat, una setmana laboral "comprimida" amb banc d'hores i més ajudes a cura de fills o familiars dependents o malalts.

El nou programa se centra en àmbits com a emprenedoria, maternitat i infància, lluita contra la violència de gènere, immigració, entorn rural, animals de companyia, senyals d'identitat, compromís polític, conciliació o revolució fiscal.

Amb aquesta aposta, Bonig ha assegurat que es veu com la primera presidenta valenciana, que "el millor està per vindre" i que se centraran en un missatge "propositiu: Que ningú veja que atonyinarem a l'esquerra o al Botànic. Governarem per a tots, sense sectarismes ni partidismes ni dogmatismes".

"APRIMAR" L'ADMINISTRACIÓ

Ara bé, a l'espera del primer anunci, ha avançat la seua intenció d'eliminar "agències sense sentit" com l'antifrau o la valenciana de la innovació (AVI) creades pel Consell i de les quals creu que "es pot desprendre fàcilment". Un altre dels seus objectius és parlar més d'eficiència que d'ingressos per a eliminar despeses supèrflues, davant el que ha posat com a exemple la televisió valenciana À Punt i les seues "48 milions de pèrdues".

També ha promés recuperar la llei de protecció a la vida i eliminar la de l'horta, la del plurilingüisme o el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), amb les quals creu que el Botànic ha tractat d'"arraconar al PP".

Pretén així una reestructuració per a "aprimar" l'administració i contra la pujada "desmesurada" d'alts càrrecs i la creació de departaments que "només aporten greix" al sector públic. Ha avançat que el PP durà a terme una auditoria per a concretar els organismes prescindibles.

Preguntada per la Llei de Memòria Democràtica, ha assenyalat que ho estudiaran però no és de les quals veuen "prioritàries", ja que creu que hi ha altres problemes per davant com la sanitat: "Espere no portar-me l'esglai de Juanma Moreno a Andalusia amb les llistes d'espera, actualment de 66.448 valencians, que ja són bastants".

VIOLÈNCIA MASCLISTA: "MASSA DRAMA PER A FRIVOLITZAR"

En matèria de violència de gènere, ha garantit que no la utilitzarà "políticament" --creu que "hi ha massa drama social per a frivolitzar"-- i que recuperarà ajudes "eliminades" per l'executiu de Ximo Puig. "La violència contra les dones no té color polític", ha reivindicat, i ha tornat a carregar contra la "utilització política" del pacte valencià contra la violència masclista.

Respecte al finançament autonòmic, ha recordat que el líder del PP, Pablo Casado, va prometre abordar la reforma del model "seguint els llits legalment establits" en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) per a "arribar al millor acord possible".

Per contra, ha criticat la proposta del programa del PSOE d'un pacte d'estat en finançament, "el mateix que deia Mariano Rajoy quan governava". "On està la voluntat política ara? Han sentit parlar de pancartes o de muntar el pollastre des que va arribar Pedro Sánchez?", s'ha preguntat.PACTES

Preguntada pel "flirteig" de PP i Ciutadans a Espanya per a pactar i per si veu un govern liderat per Toni Cantó (Cs) amb ella de vicepresidenta, ha resolt: "Sóc dona i m'agrada ser pragmàtica. Anirem a les eleccions, deixarem als valencians que decidisquen lliurement i després parlarem". Sobre Andalusia, ha destacat que Moreno governa amb "mesures importants" que espera replicar en la Comunitat.

Això sí, ha assegurat que "el PP serà el partit més votat dins del bloc de centredreta" i ha defensat que estudiaran els pactes en funció de projectes polítics "claritos i definits". El seu, "de prestigi i constatat per la transformació que ha patit la Comunitat, amb el bo i amb el dolent" i "sense amagar les sigles" del PP.

"Jo mai signaria un acord dels 21 punts que (Quim) Torra --'president' de la Generalitat catalana-- li va entregar a Sánchez, i que ens assabentem perquè el va soltar (Miquel) Iceta --secretari del PSC--, que té incontinència verbal, com va soltar això del relator o això de l'indult", ha recalcat, i ha titllat de "gravíssimes" les declaracions d'Iceta sobre activar un mecanisme democràtic si el 65% dels catalans volguera la independència.

Destacats