Barceló assegura que la transmissió del coronavirus és “sostinguda”

La consellera de Sanitat ha assenyalat que en l’augment de casos incideix l’increment de contagis en Alacant per l'afluència més gran de persones

Guardar

cama-hospital
cama-hospital

La consellera de Salut Pública i Sanitat Universal, Ana Barceló, ha confirmat aquest diumenge la mort d'una dona de 75 anys amb coronavirus, la qual cosa eleva a quatre les defuncions per la pandèmia en la Comunitat Valenciana, així com 216 nous contagis, amb el que el nombre de casos actius s'eleva a 403.

Barceló ha explicat que la mort d'una dona de 75 anys, que patia una patologia prèvia i era un cas importat, eleva a quatre les defuncions per la Comunitat. Així, ha traslladat les "condolences" de la Generalitat a família i amics de la víctima.

A més, la consellera ha detallat que entre aquest dissabte i el diumenge s'han comptabilitzat 216 nous resultats positius per coronavirus: 18 a Castelló, 94 a Alacant i 104 a València. Entre ells hi ha tres menors d'edat que es troben a Castelló (un d'ells) i a València (els altres dos).

Per tant, a data de diumenge 15 de març, hi ha 25 casos de coronavirus a Castelló, 151 a Alacant i 228 a València, un total de 403 persones afectades per la pandèmia de la COVID-19.

Respecte al gran increment de casos a Alacant, Barceló ha confirmat que podria provenir de la seua "major afluència" per l'arribada massiva de persones d'altres comunitats autònomes als seus apartaments i cases en la costa, principalment de Madrid.

Quant a la traçabilitat del virus en la Comunitat Valenciana, la responsable de l'àrea ha assenyalat que es continua en una fase de transmissió comunitària sostinguda, encara que s'ha pujat "un escaló més" després d'aquest augment de 216 nous casos. "És molt difícil saber quan es produirà el pic. Ara estem en una fase d'ascens però creiem que amb les mesures que han entrat en vigor farem front al seu avanç", ha declarat.

En aquest sentit, la consellera ha lamentat que "són dies difícils perquè estem davant una alarma sanitària global que cal afrontar units". No obstant això, s'ha mostrat positiva amb les mesures que s'han pres des de la Generalitat Valenciana i el Govern central, que ha considerat "necessàries i responsables" perquè l'objectiu és "protegir la salut de totes les persones, especialment dels grups vulnerables, i el sistema sanitari". Això sí, ha fet una crida a la responsabilitat: "L'eficàcia de les mesures depén de la nostra responsabilitat individual i col·lectiva. Cuidem-nos i fem família".

Així mateix, Barceló ha indicat que els negocis que continuaran oberts durant aquests 15 dies prorrogables de quarantena (supermercats, comerços que venguen productes de primera necessitat, perruqueries, estancs, quioscos, bugaderies, botigues d'informàtica i d'alimentació d'animals), en el cas de les grans empreses, ja compten amb un pla de riscos laborals que contempla l'actuació enfront del coronavirus. En el cas dels xicotets, ha dit, s'ha de guardar la distància de seguretat i mantenir una correcta higiene entre clients i treballadors.

Preguntada per si continuaran realitzant-se proves de coronavirus, després que algunes comunitats autònomes hagen deixat de fer-ho, ha declarat que està a l'espera de les decisions del ministre de Sanitat, Salvador Illa, ja que amb el decret de l'estat d'alarma en tot el territori serà ell qui actue en totes les qüestions de la matèria de totes les comunitats autònomes.

Casos de coronavirus a València

Ana Barceló ha especificat que, dels 403 casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, 228 són de València. Des d'ahir fins hui diumenge, hi ha hagut un augment de 104 persones, entre les quals hi ha dos menors d'edat.

Arxivat a:

Destacats