Baldoví tatxa de "presa de pèl" la proposta del PSOE d'un pacte d'Estat sobre finançament autonòmic

Guardar

Baldoví-1
Baldoví-1

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha qualificat de "presa de pèl a la Comunitat Valenciana" la proposta del PSOE d'un pacte d'Estat sobre finançament autonòmic que recull el seu programa per a les eleccions del 28 d'abril.

Per a Baldoví, el president del Govern i candidat socialista, Pedro Sánchez, "vol neutralitzar durant la campanya un dels seus incompliments més evidents mitjançant una proposta que només servirà per a blanquejar un possible pacte amb Ciutadans".

El pacte d'Estat que plantegen els socialistes suposa, al seu judici, "una presa de pèl cap a la Comunitat, les resolucions de les Corts Valencianes, els treballs d'experts, les aportacions i les reiterades comissions realitzades des de 2014", informa la coalició en un comunicat.

"No és seriós que, amb un sistema caducat des de 2014, incomplint l'obligació legal de revisió i quan l'excusa ja no és que governa el PP, se'ns remeta a un pacte d'Estat en el qual es blanquejarà la posició contrària de Ciutadans", ha asseverat.

Baldoví ha advertit que "el que es pretén és blanquejar el terreny que justifique el pacte que desitja el senyor (Alfonso) Guerra o el ministre (José Luis) Ábalos i que no nega per a la Generalitat Valenciana el senyor (Ximo) Puig". Ha acusat així a Sánchez de "voler neutralitzar durant la campanya electoral l'incompliment de la seua promesa durant la investidura perquè no siga un argument de contesa".

"Ho tindrà malament, perquè li recordarem en cada acte que, per la seua falta de valentia i visió progressista del model d'Estat, per les seues hipoteques, durant el seu curt mandat s'han perpetuat la falta d'inversions territorials, s'han deixat de crear milers de llocs de treball i els habitants de la Comunitat han patit la discriminació de l'Estat que es tradueix en menys inversions educatives, sanitàries o socials", ha afirmat.

I ha reblat, per part de Compromís: "Que no ens esperen per a asseure'ns amb els quals no volen una millora del nostre finançament, voten en contra de garantir les inversions territorialitzades o expulsen a companys de partit per donar suport a acords en Les Corts".

Destacats