57 municipis valencians inicien 2021 sense haver tingut cap cas de Covid-19

Guardar

vallbona
vallbona

Un total de 57 municipis valencians comencen l'any 2021 sense haver tingut cap contagi de coronavirus. Representen poc més del 10% de la Comunitat Valenciana, i cap d'ells supera els 600 habitants.

Així s'extreu de les dades de coronavirus que publica la Generalitat, en els quals s'observa com aquesta xifra ha descendit des dels 182 pobles als quals el coronavirus no havia arribat quan es van començar a publicar, a la fi de maig.

En total, els 57 municipis lliures de coronavirus són Aielo de Rugat, Almedíjar, Arañuel, Argelita, Bejís, Benafigos, Benasau, Beniardá, Benifallim, Benifato, Benigembla, Benillup, Benimassot, Bolulla, Carrícola, Casas Altas, Castell de Cabres, Castielfabib, Confrides, el Camp de Mirra, el Castell de Guadalest, Espadilla, Facheca, Famorca, Fuente la Reina, Fuentes de Ayódar, Gaianes, Gátova, Guardamar de la Safor, Herbés i Figueres.

També la Serratella, la Torre d'en Doménec, la Vall d'Ebo, Llocnou de la Corona, Ludiente, Matet, Millena, Palanques, Pavías, Puebla de Arenoso, Puebla de San Miguel, Quatretondeta, Sacañet, Segart, Sempere, Sorita, Terrateig, Tollos, Torás, Torralba del Pinar, Torrechiva, Torrella, Vall de Gallinera, Vallés, Vallibona i Xodos.

A més, hi ha altres municipis que no s'han vist afectats per la segona ona: Agres, Benimarfull, Bufali, Cirat, Gaibiel, la Vall d'Alcalà, Toga, Vall de Almonacid, Villamalur, Rugat i Portell de Morella. Aquest últim va arribar a tenir quatre casos en la primera ona, però des de llavors no ha sumat contagis.

Dels municipis que queden sense casos, el més poblat és la Vall de Gallinera, que a penes té 571 habitants. A més, només un se situa en la costa --Guardamar de la Safor-- i un altre en l'àrea metropolitana de València --Llocnou de la Corona--.

L'Alt Millars, els Ports, l'interior de la Marina, el Comtat, el Racó d'Ademús o l'Alt Palància són algunes de les comarques que més es repeteixen entre els municipis sense casos. D'altra banda, no hi ha cap de la Ribera, la Plana, la Vega Baixa o l'Alacantí.

MÉS CASOS EN ELS MÉS MENUTS

Els pobles més menuts de la Comunitat Valenciana van quedar pràcticament lliures de coronavirus en la primera ona. De fet, dels 23 que tenen menys de 100 habitants, només Vilamalur va tenir un contagi.

En aquesta segona ona, el coronavirus ha arribat a Villores (un cas entre 39 habitants, el quart municipi més menut) i Villanueva de Viver (tres positius en 61 veïns). El cas més cridaner és Vallat, on s'han registrat dos brots: un a l'estiu i un altre fa unes setmanes.

Arxivat a:

Destacats