28-A: Puig guanyaria les eleccions i desbancaria al PP com la força més votada

D’acord amb l’enquesta de GAD3 per a LAS PROVINCIAS, Puig arrabassaria 170.000 vots dels seus socis de govern

Guardar

puig_pleno
puig_pleno

Des que el President de la Generalitat, Ximo Puig, avançara les eleccions al 28 d'Abril, fent-les coincidir amb les generals, han sigut moltes les enquestes que s'han publicat per a vaticinar com quedarà configurat el govern autonòmic després del pas de valencians i valencians per les urnes l'esperat 28-A. L'última ha sigut l'enquesta realitzada per GAD3 per a LAS PROVINCIAS, que augura un clar vencedor: Ximo Puig (PSPV) tornaria a estar al capdavant del Consell, llevant un total de deu escons als seus socis del Govern del Botànic: Compromís i Podems.

En aquest sentit, com apunta l'enquesta de GAD3, que es pot veure amb més detall en l'edició en paper de LAS PROVINCIAS, el PSPV aconseguiria restar a les altres dues formacions polítiques que configura el tripartit un total de 170.000 vots. I és que, d'acord amb aquest últim estudi, "un de cada quatre votants del partit que lidera Mónica Oltra votaria ara al PSPV".

Quant a les formacions que es troben en l'oposició, sens dubte, el colp més fort li ho porta el Partit Popular que passarà de ser la força més votada en 2015, a ser superada pel partit socialista, però també a perdre vots que es decantaran, en aquesta ocasió, pel partit d'ultradreta, Vox. D'aquesta manera, Vox es nodrirà d'un 11% d'exvotants del PP i d'un 9% de Ciutadans, que tampoc eixiria molt ben parat després dels comicis autonòmics.

Finalment, l'enquesta elaborada per GAD3 també fa un rànquing dels líders polítics millor valorats. Puig ix al capdavant amb un 4,8 de valoració, encara que seguit, per tan sols una dècima, de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra (Compromís), que aconsegueix un 4,7.

En tercer lloc, es quedaria la líder del PP, Isabel Bonig, que malgrat ostentar aquest lloc, tan sols un 67,6% coneix a la candidata del Partit Popular, o cosa que és el mateix "un de cada tres entrevistats no sap qui és Bonig". No obstant això, Toni Cantó (Ciutadans) està encara pitjor. I és que malgrat ser conegut per un 80,2% dels enquestats, la seua nota de valoració queda l'última amb un 3,9, superat pel candidat de Podems – EUPV, Ruben Martínez Dalmau que trau un 4, malgrat ser només conegut per un 37,7% dels enquestats.

Per descomptat, són tan sols enquestes que van aportant llum a com es podria conformar el govern autonòmic després de les eleccions del 28 d'Abril. No obstant això, la realitat només es coneixerà el dia del "súper-diumenge" on el nivell de participació, però també l'elecció de la ciutadania serà decisiu per a saber si el Govern del Botànic torna a revalidar legislatura.

Destacats