Ximo Puig reivindica una aliança entre universitat, municipis i territori per a accelerar la sobirania energètica de la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat ha participat en la jornada sobre sostenibilitat resilient celebrada en la UPV

Guardar

El president Ximo Puig en la jornada sobre sostenibilitat resilient en la Comunitat Valenciana
El president Ximo Puig en la jornada sobre sostenibilitat resilient en la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat una aliança entre universitat, municipis i territori per a aconseguir accelerar el procés que permeta a la Comunitat Valenciana aconseguir la seua sobirania energètica.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en la jornada sobre sostenibilitat resiliente a la Comunitat Valenciana, organitzada per la Universitat Politècnica, la Càtedra Kiwa i La Vanguardia.

Ximo Puig ha insistit en la necessitat de passar de ser importadors de grans quantitats de combustibles fòssils a poder vendre energia neta, i ha assenyalat que l'energia és "la gran qüestió en aquesta dècada d'oportunitats", ja que aconseguir la sobirania contribuirà a aconseguir "l'estat del benestar que volem" .

En el transcurs de l'acte, el president ha assegurat que el gran objectiu d'aquest moment és la decarbonización, i ha explicat que la transició ecològica és una qüestió "imprescindible".

D'altra banda, el cap del Consell ha destacat que "la inversió en formació és la millor inversió" i que la Comunitat Valenciana està rebent a "les millors empreses del món" gràcies a la qualificació del factor humà, en la formació del qual té un paper fonamental la Universitat Politècnica de València.

En aquest sentit, ha assenyalat que el talent valencià ha sigut clau en la decisió de Volkswagen d'instal·lar la seua gigafactoría de bateries a Sagunt, así com en l'ampliació de la base de Nacions Unides a Quart per a albergar el seu espai operatiu de comunicacions.

Finalment, s'ha referit a la necessitat d'establir aliances, tant públic-privades com entre l'àmbit formatiu i l'empresa, así com de dirigir les inversions a "generar espais d'estabilitat futura en el creixement econòmic".

Arxivat a:

Destacats