Ximo Puig insisteix que totes les autonomies haurien de mantindre's tancades per Setmana Santa

La postura del president de la Generalitat contrasta amb la d'altres líders autonòmics

Guardar

puig
puig

Les vacances de Setmana Santa han generat un intens debat entre representants de les diferents comunitats autònomes, en concret, sobre si és necessari o no el tancament perimetral entre les autonomies. El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha convertit en el banderer d'eixes comunitats que defensen la necessitat de no viatjar entre regions davant la preocupació d'una quarta ona. D'altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, representa aquelles autonomies que advoquen perquè no hi haja tancaments entre comunitats.

Aquest dimecres tindrà lloc la reunió de la comissió interterritorial entre el govern central i les comunitats autònomes, en la qual es determinarà la decisió final sobre què es pot fer i què no en les vacances de Setmana Santa. La interterritorial ha de ratificar el document acordat en la comissió de Salut Pública que inclou el tancament perimetral de les comunitats autònomes durant la festivitat, la limitació de les reunions socials a 4 persones i el toc de queda des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí.

Així, la Comunitat de Madrid va votar el dijous passat en contra d'aquest pla, per la qual cosa continua sent la veu discordant. Segons la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que insisteix a negar-se a tancar el territori, el tancament perimetral "produeix més contagis, per la qual cosa és preferible que hi haja una dispersió cap a altres territoris".

Davant aquesta mena de declaracions, Ximo Puig ha expressat que totes les autonomies haurien d'estar tancades en les vacances de Setmana Santa per a "generar una atmosfera favorable a la contenció". En referència a la postura de la presidenta madrilenya, Puig ha criticat que és "com quan un va en direcció prohibida en l'autopista, és difícil d'entendre".

Pel que respecta a altres comunitats autònomes, hi ha consens a restringir els desplaçaments entre regions, per la qual cosa Madrid serà l'única autonomia que vote en contra. En la Comunitat Valenciana hi ha una certa inquietud en què, en el cas que s'obrira la comunitat, l'arribada de milers de turistes tire per terra tot el treball realitzat després d'un mes de febrer caracteritzat per unes restriccions molt severes que van començar a flexibilitzar-se en començar el mes de març. Per això, Puig defensa el tancament perimetral fins que la situació sanitària siga més estable.

Destacats