Ximo Puig exigeix a Europa un pla de vacunació "universal i ràpid"

Guardar

ximo puig
ximo puig

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha exigit a Europa un pla de vacunació "universal i ràpid" allunyat del "nacionalisme i el mercantilisme" de les dosis. Així s'ha referit el president durant un acte organitzat per City Group PES València en el qual s'han analitzat els desafiaments als quals s'enfronta Europa després de la pandèmia, la qual, ha assenyalat, ha posat de manifest la necessitat de secundar "més que mai un projecte de progrés, humanisme i democràcia".

En aquest sentit, Ximo Puig ha reclamat "una resposta global" a la pandèmia i ha recordat que "les patents no poden ser un obstacle" perquè "el triangle de l'Ètica, Salut i Economia no pot deixar-se en mans de la llei de l'oferta i la demanda". "És crucial garantir l'accés equitatiu a la salut" ha insistit i afegit que "és ara quan Europa ha de demostrar la seua capacitat de gestió i eficiència".

Així mateix, el president ha destacat que els pròxims reptes als quals s'enfronta Europa passen per "impulsar una recuperació econòmica justa des de la cogovernança i dissenyar una transformació sostenible i digital de la nostra societat". Sobre aquest tema, el president ha afirmat que projectes com "el Next Generation i la mutualització del deute són l'exemple de com aquesta crisi ha cohesionat més la família europea".

Finalment, Ximo Puig ha instat a tots els alcaldes i presidents socialistes a "aprofitar al màxim les polítiques europees" perquè "hem de continuar espentant en la direcció correcta dissenyant una resposta justa i social". "Si Europa és la porta, dirigim-nos amb ella amb convicció i esforçant-nos al màxim en la gestió, que és el que més importa ara" ha conclòs.

Destacats