Ximo Puig emplaça a no oblidar la 'petjada' del terrorisme d'ETA per a 'no trair la memòria' de les seues víctimes i la pròpia 'dignitat' com a societat

El president ha conversat amb el president de l'Associació d'Amics de la Fundació Professor Manuel Broseta, Pablo Broseta, en el marc dels 'Diàlegs al Palau'

Guardar

Ximo Puig i Pablo Broseta
Ximo Puig i Pablo Broseta

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la "petjada" del terrorisme d'ETA "és present i ha d'estar-ho en la consciència col·lectiva", perquè, en cas contrari, "estaríem -ha dit- traint la memòria dels qui han sigut assassinats i la nostra pròpia dignitat".

El responsable del Consell s'ha pronunciat en aquest sentit durant la seua participació en una nova edició de 'Diàlegs al Palau', on ha conversat amb el president de l'Associació d'Amics de la Fundació Professor Manuel Broseta, Pablo Broseta, fill del polític i catedràtic de Dret Mercantil assassinat per ETA el 15 de gener 1992, ara fa 30 anys.

El responsable de la Generalitat ha coincidit amb Pablo Broseta, fill de Manuel Broseta, en la necessitat d'"articular el relat històric de què va passar" durant els anys en què ETA va estar activa perquè no puga ser mai oblidat per les futures generacions, i ha subratllat que "el fanatisme és el que alimenta les barbàries".

Ximo Puig ha defensat, d'altra banda, que "ningú pot sentir-se alié al fanatisme" i que "la lluita contra els totalitarismes mai acaba", i ha mostrat la seua oposició a l'actual "raquitització" del debat públic. "La futbolització de la política és un desastre" i el "procés de deterioració enorme del discurs polític té conseqüències", ha alertat també el cap de l'Executiu valencià.

El president ha reivindicat a més durant l'acte, celebrat en el Saló de Corts del Palau de la Generalitat, la vigència de les idees i trajectòria personal de Manuel Broseta, així com el seu paper clau en els pactes autonòmics, i ha assenyalat que constitueix "un orgull i una exigència democràtica mantenir el seu llegat".

Arxivat a:

Destacats