Ximo Puig: "Durant la pandèmia s'ha avançat en la mirada federal: la realitat d'Espanya és diversa, plural i exigeix cogobernança"

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE insta el partit a continuar el treball "per la via valenciana de l'acord i la unitat d'acció"

Guardar

200611_FOTO_CEN telemática
200611_FOTO_CEN telemática

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha considerat hui que durant la gestió de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 "s'ha avançat en la mirada federal" i ha destacat que "s'ha demostrat que la realitat d'Espanya és diversa i plural i la seua gestió requereix una aposta clara per la cogovernança". El secretari general dels socialistes valencians ha fet aquestes declaracions durant la seua intervenció en la Comissió Executiva Nacional (CEN) de la formació, celebrada telemàticament, en la qual ha instat al partit a "continuar treballant en la via valenciana de l'acord i la unitat d'acció".

"Ara més que mai, la Comunitat Valenciana i Espanya necessiten un Partit Socialista fort que continue donant resposta a les demandes de la ciutadania", ha subratllat Puig, que ha manifestat la importància d'"articular una resposta conjunta allunyada de la crispació i la confrontació". Així, ha afirmat que s'ha d'actuar "des de la serenitat, la prudència i l'impuls a la convivència", enfront d'una dreta que, ha criticat, "està en situació de rebel·lia cívica".

El dirigent socialista ha assegurat que la gestió de la Generalitat durant l'Estat d'alarma ha sigut "eficient i innovadora" i ha recordat la posada en marxa del projecte d'investigació de la incidència del coronavirus en aigües residuals, així com "l'aposta per l'anàlisi de dades". "Hem treballat per a generar espais i iniciatives diferents en les quals altres comunitats no han estat", ha afirmat.

A més, ha repassat les iniciatives del Govern central durant la pandèmia i ha considerat "històric" l'Ingrés Mínim Vital, que ha definit com "una gran aportació per a mantindre l'equitat". "L'important d'aquesta ajuda són els receptors de les polítiques, i ací l'essencial és que els valencians i valencianes en situació de vulnerabilitat rebran 337 milions", ha afirmat. Quant al fons no reembossable de 16.000 milions d'euros per a les comunitats autònomes, ha celebrat que "el nou disseny atén les reivindicacions de la Comunitat Valenciana" i ha reivindicat que el tram destinat a pal·liar els ingressos propis de les comunitats "tinga en compte l'esforç fiscal real" i no es permeta "que els que fan dúmping fiscal tinguen més ajuda, perquè això potenciaria la falta d'equitat".

En aquest sentit, ha agraït "l'enorme esforç econòmic" del Govern d'Espanya cap a la Comunitat Valenciana i ha destacat que "s'ha treballat i es continua treballant per a reforçar l'Estat del benestar i de les autonomies". "No podem retardar el canvi de model de finançament autonòmic", ha afegit el president, que ha afirmat que "això provocaria que la recuperació es produïra a velocitats diferents".

"Hem d'alçar-nos i posar en marxa aqueix gran acord que done garanties a la ciutadania", ha manifestat el secretari general, que ha assegurat que, de cara a la reconstrucció, "el PSPV-PSOE té clar que creixement i redistribució van de la mà: sense creixement no hi ha redistribució i, sense aquesta, el creixement seria injust". "No volem tornar a l'antiga normalitat sinó a una normalitat millorada; hem d'assumir les lliçons de la història", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats