Ximo Puig destaca que s'està treballant en el nou Servei Valencià de Salut que impulsarà l'eficiència del sistema assistencial

El president ha explicat, després de reunir-se amb la consellera de Sanitat per a analitzar la situació sanitària a Castelló, que l'objectiu és millorar l'estructura col·laborativa entre els departaments de salut

Guardar

201210_reunion_situacion_sanitaria_Castellon_1
201210_reunion_situacion_sanitaria_Castellon_1

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha mantingut una reunió amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a analitzar la situació sanitària de la província de Castelló.

Després de la reunió, a la qual també han assistit la directora general d'Assistència Sanitària, Mariam García i els gerents dels tres departaments de salut de Castelló, el cap del Consell ha anunciat que s'està treballant en el nou Servei Valencià de Salut, una nova arquitectura institucional sanitària de la Comunitat Valenciana que impulsarà "la màxima eficiència i l'eficàcia més gran assistencial".

La nova estructura "permetrà que els equips professionals de diferents departaments de salut puguen treballar junts, perquè d'aquesta manera augmenta la capacitat de resposta i millora el servei públic, la qual cosa constitueix el nostre objectiu prioritari", ha assegurat el president.

Així mateix, ha destacat que el nou sistema "permetrà reforçar el treball de coparticipació i cooperació entre salut pública i el servei assistencial d'atenció primària", la qual cosa constitueix "un element de cohesió fonamental de resposta enfront de la pandèmia, que ha vingut per a quedar-se".

El president ha posat com a exemple d'aquesta estructura "la unitat d'acció, durant la pandèmia, dels departaments de salut de Castelló" que ha permés "conjuminar esforços, sinergies i recursos", contribuint a "millorar l'atenció als ciutadans, objectiu fonamental de l'acció de la sanitat pública valenciana". "Per tot això -ha afegit- aquesta experiència d'èxit es traslladarà a la resta de la Comunitat Valenciana".

Durant la seua intervenció, el president ha agraït als gerents dels departaments de salut de Castelló el treball que estan realitzant en la causa comuna contra la pandèmia, així com al conjunt de professionals de l'àmbit sanitari, tan mèdics, com a personal d'infermeria, "el seu esforç, coratge i dedicació".

Situació sanitària a Castelló

Respecte a la situació de la pandèmia a Castelló, el president ha assenyalat que s'ha registrat una estabilització de la incidència, que s'està produint lentament perquè "estem a la meitat de la pandèmia i en cap moment podem perdre aquesta perspectiva".

Així ha explicat que s'està produint un descens sostingut d'afectats per COVID-19, tan hospitalitzats com en UCIS, i ha apel·lat a la prudència "perquè aquesta situació no es descontrole en les pròximes festes".

En aquest sentit, ha recordat la importància de seguir totes les indicacions de les autoritats sanitàries, especialment durant Nadal, "perquè no hem d'abaixar la guàrdia ni relaxar-nos", i ha apel·lat a la responsabilitat, ja que "del comportament de cadascun de nosaltres dependrà l'èxit de la sortida més ràpida d'aquesta situació".

Procés de vacunació

D'altra banda, en el transcurs de la reunió també s'ha abordat com fer més efectiu el procés de vacunació contra la COVID-19 que començarà a l'inici de l'any.

En aquest sentit, el president ha informat que "tots els departaments estan preparats per a donar resposta com més de pressa millor quan es dispose de la vacuna", i ha anunciat que l'Hospital General de Castelló utilitzarà l'hospital de campanya per a procedir a les vacunacions.

Així mateix, ha qualificat d'"èxit" el procés de vacunació contra la grip, ja que en el conjunt de la Comunitat Valenciana han estat vacunades, fins al moment, 1.200.000 persones, "la qual cosa suposa mig milió més que l'any passat".

Col·laboració dels Ajuntaments

Finalment, Ximo Puig ha fet referència a la necessària cooperació entre la Generalitat i els ajuntaments, "alguns dels quals, com el de Castelló estan col·laborant molt estretament", ja que "han d'estar absolutament compromesos per a poder superar la pandèmia".

En aquest sentit, ha fet una crida a la "màxima prudència", i a restringir les activitats que se solen programar per a aquestes festes, com les cavalcades, per a garantir la seguretat de la ciutadania.

El cap del Consell ha assenyalat que actualment dos objectius bàsics centren l'agenda política: "la superació de la pandèmia i la reactivació de l'economia", "per l'ocupació i per la capacitat de generar noves expectatives per als ciutadans", i ha finalitzat assegurant que només "s'aconseguiran si treballem junts des de la convicció i des de la prudència".

Arxivat a:

Destacats