Ximo Puig destaca que el Govern ha distribuït els fons europeus React amb 'criteris europeus i constitucionals' per a 'afavorir la convergència entre les comunitats'

Assegura que les decisions preses per l'executiu central van al "camí correcte" de superació de les "desigualtats i els desequilibris territorials" enfront d'algunes crítiques "injustes i ofensives"

Guardar

201230_Fondos_React
201230_Fondos_React

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat que el Govern ha distribuït els fons europeus React "amb criteris europeus i constitucionals per a afavorir la convergència entre les comunitats".

Així ho ha assegurat Puig, que ha considerat d'"injustes i ofensives" per als valencians i "una falta de respecte al conjunt de les comunitats autònomes", les declaracions abocades per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Díaz Ayuso, respecte dels fons React per a la reactivació econòmica i l'ocupació que rebrà la Comunitat Valenciana.

De la mateixa manera, ha recordat que "hem estat vivint durant anys una situació de discriminació objectiva" en el repartiment de recursos públics per part de l'Estat, ja que "el govern del Partit Popular ha estat marginant d'una manera molt directa a la Comunitat Valenciana".

El cap del Consell també ha assegurat que "afortunadament les decisions preses per l'executiu van en el camí correcte de superació de les desigualtats i dels desequilibris territorials".

Així ha explicat que, per al repartiment dels fons, "s'han seguit els models i criteris que estableix la Unió Europea i que tenen a veure amb l'impacte de la pandèmia, la riquesa de cada comunitat autònoma, de la desocupació i l'atur juvenil". "Per tant -ha assegurat - el repartiment està basat en la solidaritat i en l'equitat, és a dir, en els principis constitucionals".

Finalment, el president ha destacat que si bé en 1995 existia una diferència de 35 punts entre la renda per càpita de la Comunitat Valenciana i la Comunitat de Madrid, les últimes dades disponibles, referits a 2019, mostren que la diferència aconsegueix els 48 punts.

En aquest sentit, ha assegurat que "un govern constitucional és un govern que cree en els principis d'igualtat i d'equitat, i ha de buscar la convergència entre els diferents territoris, i no fomentar la divergència, que és el que sembla es vol fer des de la dreta espanyola".

Arxivat a:

Destacats