Ximo Puig destaca la inversió de 11,4 milions d'euros en les obres que permetran 'renovar' el bloc quirúrgic i 'avançar en la modernització' de l'Hospital General Universitari d'Elx

Les obres es compatibilitzaran amb la prestació assistencial i es preveu que estiguen concloses durant el segon semestre de 2023

Guardar

210223_reunion_hospital_elche_2
210223_reunion_hospital_elche_2

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Generalitat invertirà 11,4 milions d'euros en les obres d'ampliació i reforma del bloc quirúrgic de l'Hospital General Universitari d'Elx, la qual cosa permetrà "renovar" l'espai dedicat a l'activitat quirúrgica i "continuar avançant" en la modernització d'aquest hospital general.

Així ho ha assenyalat el cap del Consell després d'assistir al costat de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, a la presentació de l'inici de les obres, que tindran un termini d'execució de 30 mesos. Prèviament, el president també s'ha reunit amb persones expertes del Servei de Microbiologia d'aquest centre hospitalari que estan treballant en la seqüenciació del SARS-CoV-2.

El president ha assegurat que aquest centre sanitari serà "una referència hospitalària de la Comunitat Valenciana", ja que les inversions que s'estan realitzant "estan dignificant aquest espai hospitalari" que ha estat "abandonat durant dècades".

Així mateix, ha destacat l'"extraordinària vàlua" dels professionals que treballen en ell, als quals els ha agraït l'"immens" treball realitzat durant la pandèmia, i ha explicat la labor de seqüenciació del genoma del SARS-CoV-2 que estan realitzant, gràcies a la qual s'ha pogut constatar la presència de la variant sud-africana d'aquest coronavirus.

Finalment, s'ha referit a l'"alt interés" arquitectònic del nou bloc quirúrgic, que es construirà sobre l'edifici ja existent, i que s'integrarà paisatgísticament en el seu entorn, atés que se situa en els voltants del Palmerar.

Continuïtat de la prestació assistencial

L'actuació tindrà un cost total d'11.457.761 euros i es durà a terme amb l'edifici en funcionament, per a això s'adoptaran les mesures necessàries que permeten compatibilitzar els treballs amb la prestació assistencial.

Una vegada concloses les obres, el centre disposarà d'un bloc quirúrgic completament nou situat en les plantes tercera i quarta del centre hospitalari i dotat amb 12 quiròfans, un d'ells especialitzat en neurocirurgia i un altre híbrid equipat amb dispositius d'imatge que permetran una cirurgia mínimament invasiva.

Així mateix disposarà d'una sala d'intervencionisme, una Unitat de Recuperació postanestèsica amb 20 boxs per a adults i dos boxs pediàtrics, zona de suport de quiròfans, zona de suport logístic i zona de personal (magatzems, despatxos, lavabos, etc.).

Respecte de la planta quarta estarà ocupada parcialment per estades per al personal, com ara vestuaris, sala de reunions, despatxos, i sala d'estar. A més, l'actuació preveu l'execució d'una passarel·la elevada per a subministraments, que connecte l'edifici de magatzem general amb l'extrem oest del bloc nord.

Finalment, es contempla la urbanització dels terrenys afectats per la fonamentació i pels nous nuclis de comunicació vertical. Es tracta de la superfície enjardinada al costat del pati anglés del bloc nord existent i els vials interiors entre els dos blocs de l'hospital (molls de càrrega).

Es tracta d'una actuació complexa tant per les característiques de l'edifici com per la falta d'espai disponible en la parcel·la que ocupa l'hospital, per la qual cosa l'actuació es desenvoluparà en altura, salvant la coberta d'un dels edificis de l'hospital (bloc nord). A més, per aquesta raó, l'ampliació tindrà una estructura independent, resistent a sismes. Així mateix, s'ha tingut en compte la integració paisatgística del conjunt, atés que se situa al voltant del palmerar d'Elx.

Arxivat a:

Destacats