Ximo Puig destaca l'aposta del Consell per la formació per a l'ocupació per a afrontar amb èxit el repte de la digitalització

Ximo Puig ha visitat el sistema de simulació LABi 4.0, presentat pel CIPFP de Catarroja, que ha qualificat de "sistema pioner en la formació per a l'ocupació a Espanya"

Guardar

201222_PRE_Foto_1_labora_Catarroja
201222_PRE_Foto_1_labora_Catarroja

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l'aposta del Consell per una formació per a l'ocupació capaç de fer front amb èxit al repte de la digitalització com a manera de millorar les possibilitats d'inserció laboral de les persones joves i del conjunt de la ciutadania.

Puig ha realitzat aquestes declaracions en la clausura de la jornada sobre Formació Professional per a l'ocupació, organitzada pel CIPFP Labora de Catarroja. A l'acte ha assistit també el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El president ha defensat la importància de la Formació Professional per a afermar la transició cap a la nova economia digitalitzada i per a aconseguir ocupació de qualitat, un objectiu en el qual s'inscriu l'ampliació de l'oferta integrada de formació que promou la Generalitat.

Un increment del 17% per a FP en Labora

El cap del Consell ha assegurat en aquest sentit que la Generalitat està realitzant un esforç important en polítiques de formació per a l'ocupació, per a ajudar a treballadors i treballadores i a persones desocupades a reciclar-se i a adquirir noves competències. S'ha referit en aquest sentit al fet que en 2021 el pressupost per a FP en Labora contempla 168 milions d'euros, és a dir, un 17% més que enguany.

Segons ha assenyalat Puig, els centres integrats d'FP de Labora, com el de Catarroja, constitueixen el millor exemple de camí a seguir, atés que ofereixen, d'una banda, formació reglada i orientada a les necessitats del teixit productiu tradicional; i, d'altra banda, una FP per a l'ocupació dissenyada de la mà de les empreses, amb la finalitat d'adaptar-se a les noves exigències del mercat de treball.

'LABi 4.0'

Com a exemple d'aposta innovadora en matèria de formació, el president ha destacat el nou laboratori 'LABi 4.0', presentat pel CIPFP de Catarroja en el transcurs de la jornada, i que ha qualificat de "sistema pioner en la formació per a l'ocupació a Espanya".

El president, que ha pogut conéixer de primera mà el nou projecte, ha assenyalat que, "a partir d'ara, estudiants i treballadors de diferents sectors valencians es familiaritzaran amb els nous processos industrials gràcies a aquest sistema de simulació basat en les noves tecnologies, la qual cosa suposa oferir formació pública i de qualitat per a les fàbriques del segle XXI".

Arxivat a:

Destacats