Ximo Puig demana 'unitat, determinació i treball' i 'una mirada àmplia i sense partidismes' per a superar la crisi causada pel coronavirus

Guardar

Homenaje_sector_fruticola
Homenaje_sector_fruticola

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat a la societat valenciana "unitat, determinació i treball" i "una mirada àmplia i sense partidismes" per a superar la situació de crisi sanitària, econòmica i social causada per la pandèmia de coronavirus.

Segons el cap del Consell, que ha apuntat la possibilitat de finalitzar enguany amb una caiguda del 10% del PIB, "hem de ser conscients de les conseqüències i que hem de treballar més i millor i fer tot el que siga a la nostra mà per a intentar que d'aquesta crisi no isca cap fractura sinó tot el contrari, que es puga cosir més la societat".

El president s'ha manifestat en aquests termes durant l'acte de reconeixement a la cadena de valor del sector hortofructícola organitzat per l'Associació de Fabricants i Distribuïdors AECOC, al qual ha assistit també la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mirella Mollà.

El màxim responsable del Consell ha mostrat el seu agraïment a totes les persones que formen part de la cadena agroalimentària - treballadors i treballadores del camp, del sector del transport i dels establiments comercials- la seua dedicació i "el seu esforç plus" durant dies "molt difícils".

"Ara eixe esforç plus ho hem de fer tots i totes", ha reflexionat el cap de l'Executiu valencià. "D'aquesta situació no eixirem si no hi ha una major aportació de cadascun de nosaltres per a tirar avant, perquè la crisi sanitària ha esdevingut una crisi social i econòmica molt important".

Compromís i responsabilitat

"La societat valenciana ha fet un enorme esforç que ha tingut una conseqüència positiva i és que hui som la comunitat autònoma que té menys incidència de contagis", ha destacat Puig, qui ha recordat la necessitat d'actuar des de la corresponsabilitat, de fer el que indiquen les autoritats sanitàries i de comprometre's amb la reactivació econòmica i social.

"Si no reactivem l'economia no podrà haver-hi un futur com el que tots i totes desitgem, perquè ningú ens va regalar mai res ni ningú ens regalarà res", ha reblat el president.

Destacats