Ximo Puig demana "màxima prudència" per Setmana Santa

Guardar

ximo puig interdepartamental
ximo puig interdepartamental

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ressaltat l'"esforç enorme" que ha fet la societat valenciana per a disminuir la incidència de la covid després de la tercera ona i ha demanat per a Setmana Santa la "màxima prudència" per a així ser capaces de "consolidar" i "estabilitzar" aquesta situació de "risc baix".

En eixos termes s'ha referit el cap del Consell en ser preguntat pels periodistes, a Alacant, sobre si les reserves d'hotels servirà de "salconduit" per a l'entrada de turistes nacionals a la Comunitat Valenciana.

"Hem de ser capaços d'arribar a l'estiu amb la millor situació epidemiològica possible, perquè això ens garantirà la recuperació tant econòmica com social, així com ens permetrà continuar salvant vides", ha indicat Puig.

Així mateix, ha recordat que existeix una decisió presa per totes les comunitats autònomes a Espanya per a "extremar la prudència" en la Setmana Santa i així "consolidar" el que s'ha fet fins al moment. "Fa més d'un mes teníem una incidència de quasi 1.500 casos, la d'ara està per sota de 50, en una situació de risc baix".

Per això, davant el risc d'una possible quarta ona, Puig ha sostingut que "necessitem ser capaces de consolidar i estabilitzar aquesta situació". En la mateixa línia, ha indicat que encara hi ha 700 persones ingressades als hospitals: "Ha millorat molt, però hem de millorar encara més, i per això és necessari garantir un espai d'emergència".

Així mateix, respecte a la possibilitat de desplaçaments en el pròxim període vacacional, ha assenyalat que "com més mobilitat, més contacte i més contagi". "Ara hi ha un acord sobre que no ens pot tornar a passar el que ens ha passat en ocasions anteriors, hem de mantenir aquesta situació i això requereix esforç per part de tots, i també dels sectors econòmics als qui se'ls continuarà ajudant", ha conclòs.

Destacats