Ximo Puig demana continuar amb la 'màxima prudència' després de l'alçament de les mesures de contenció de la COVID-19 a València

La Comunitat és una de les quals més PCR realitza per cas diagnosticat: des de l’inici de la pandèmia, s’han efectuat 20,8 PCR per cada cas diagnosticat, quasi el doble de la mitjana espanyola (12,6), i és la sisena que més PCR per població ha fet

Guardar

200923_PRE_FOTO_1_ReunionBarcelo
200923_PRE_FOTO_1_ReunionBarcelo

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat continuar amb l'actitud de "màxima prudència" i de "responsabilitat" mantinguda fins ara per la ciutadania amb l'alçament, a partir d'aquest dijous, de les mesures especials de contenció i prevenció de la COVID-19 adoptades per a la ciutat de València. "Aqueix és el camí" per a fer front a la pandèmia, ha assenyalat.

El president ha mantingut una reunió al Palau amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, en la qual ha sigut informat de la situació sanitària de la Comunitat i dels detalls de l'alçament de les restriccions específiques adoptades per a la ciutat de València, que es farà efectiu aquest dijous, a partir de les 00.00 hores.

Les limitacions consistien en la restricció total de visites i eixides en les residències de majors de València ciutat, l'obligatorietat de limitar reunions familiars o d'amistats a un màxim de 10 persones, i també fixaven en el 60% l'aforament màxim en zones comunes d'hotels i allotjament turístics de la ciutat.

Per tant, a partir d'aquest dijous 24 de setembre, la ciutat de València es regirà per les mateixes mesures de prevenció enfront de la COVID-19 que la resta de la Comunitat Valenciana, on s'apliquen les actuacions coordinades que es van acordar per a tota Espanya en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Així, en les residències, el límit per a les visites passa a ser d'una persona per intern/a i la duració màxima serà d'una hora al dia, sempre extremant les mesures de prevenció.

En les zones comunes d'hotels i allotjaments turístics, l'aforament màxim serà, com en la resta de la Comunitat Valenciana, del 75%.

La limitació de fins a 10 persones en les reunions familiars o socials, en espais privats, deixa de ser una obligació a partir d'ara, però es manté com a recomanació. Es continua aconsellant, així mateix, la limitació de les trobades socials fora del grup de convivència estable.

La decisió d'alçar les mesures excepcionals per a la ciutat de València s'adopta després d'analitzar els informes sobre la incidència del virus en la capital.

Tendència continguda

El president ha assenyalat que, "gràcies a l'esforç de tota la societat" i al compliment de les mesures de contenció, s'ha experimentat una millora en la situació, que es demostra en el fet que la Comunitat Valenciana siga l'autonomia "que menys casos per habitant ha tingut en els últims set dies". Per això, ha convidat a la ciutadania a continuar respectant les mesures establides per les autoritats sanitàries.

El president s'ha referit en aquest sentit al fet que la Comunitat Valenciana és, per tercer dia consecutiu (salvant el cap de setmana) la que menys incidència té a Espanya. En concret, té 41 casos diagnosticats en els últims 7 dies per 100.000 habitants. La mitjana és de 136,6.

A més, és una de les quals més PCR realitza per cas diagnosticat. En concret, des de l'inici de la pandèmia, s'han efectuat 20,8 PCR per cada cas diagnosticat, quasi el doble de la mitjana espanyola (12,6). De fet, la Comunitat Valenciana és la sisena autonomia que més PCR per població ha fet.

Respecte a la incidència acumulada des de l'inici de la pandèmia, la Comunitat Valenciana és la quarta que menys casos ha tingut per 100.000 habitants: 722,2, enfront dels 1.453 de la mitjana del conjunt autonòmic.

La incidència continguda té el seu reflex també en les hospitalitzacions i en UCI. Pel que fa als ingressos hospitalaris, el registre des de l'inici de la pandèmia per 100.000 habitants és de 151,11, la meitat que la mitjana d'Espanya (309,25).

Arxivat a:

Destacats