Ximo Puig demana a la ciutadania que extreme la prudència i assenyala que la Comunitat Valenciana està preparada per a una vacunació 'ràpida i segura' contra la COVID-19

El president de la Generalitat ha posat en valor la qualitat dels productes d'Alacant en una jornada en la qual ha visitat l'empresa Torrons El Llop - 1880 de Xixona, el Museu Valencià del Joguet d'Ibi i la Casa de les Nines d'Onil

Guardar

201217_visita_Ibi_1
201217_visita_Ibi_1

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha demanat a la ciutadania que extreme la prudència durant la celebració de les pròximes festes nadalenques i ha assegurat que la Comunitat Valenciana està preparada per a escometre el procés de vacunació contra la COVID-19 de manera "ràpida i segura".

El president ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita a Xixona, on ha recorregut les instal·lacions de l'empresa Torrons El Llop - 1880, que Posteriorment, Puig també ha realitzat una visita institucional als ajuntaments d'Ibi i Onil, així com al Museu Valencià del Joguet d'Ibi i la Casa de la Nina d'Onil.

Durant la visita, el cap del Consell s'ha referit a la vacunació contra la COVID-19, assegurant que es començarà a vacunar a la població "quan es reben les dosis, la qual cosa es produirà al mateix temps en totes les comunitats autònomes", i ha mostrat la seua satisfacció respecte de l'anunci, realitzat per la presidenta de la Comissió Europea, d'avançar el començament de la vacunació en tota Europa per als últims dies de desembre.

De la mateixa manera, ha lloat a la sanitat pública valenciana perquè "tenim una xarxa molt positiva de salut pública, els professionals sanitaris tenen una gran consciència i comptem amb un equip molt potent, per la qual cosa la vacunació es realitzarà amb totes les garanties".

Així mateix, Puig ha enviat un missatge de prudència a la ciutadania atés que, segons ha dit, "és fonamental la corresponsabilitat ciutadana, personal de cadascun de nosaltres perquè la nostra prudència pot salvar vides, mentre que la nostra imprudència pot facilitar que altres persones acaben hospitalitzades o fins que puguen morir".

"Aquest Nadal seran diferents, hem de tindre en compte que l'important és la fraternitat i significa que no podem jugar amb la vida dels altres", ha afegit el president.

Qualitat dels productes alacantins

Durant la seua visita a Xixona, el president ha posat en valor la qualitat dels productes típicament nadalencs que s'elaboren en comarques d'Alacant, on se situa una gran part de la producció d'elements que tradicionalment es consumeixen durant les festes nadalenques.

En aquest sentit, ha assegurat que Alacant ofereix "una capacitat industrial molt potent i compta amb una gran riquesa en aquests clústers industrials que estan associats a comarques que permeten que el territori estiga més articulat".

Com a exemple d'aquesta indústria, Ximo Puig s'ha referit a l'empresa Torrons El Llop - 1880 de Xixona, i ha destacat que la Generalitat "vol potenciar i visibilitzar cada vegada més el pes que té la indústria torronera dins de la Comunitat, d'Espanya i fora de les fronteres perquè el torró té una presència a tot el món".

El titular del Consell ha ressaltat que, malgrat ser un Nadal marcat per la pandèmia del coronavirus, "la indústria torronera està sabent situar en el mercat tots els productes perquè aquests dies ningú puga deixar de tindre torró en la seua taula".

En el transcurs de l'acte, el president ha assenyalat que aquesta empresa és una de les "més antigues d'Europa que ha sabut actualitzar-se, innovar permanentment i adaptar el disseny". Així mateix, Puig ha agraït a totes les empreses i a tots els treballadors d'aquesta indústria a Xixona l'esforç que realitzen per obtindre uns productes de gran qualitat, com els torrons d'aquesta localitat.Visita institucional a Ibi i Onil

Durant la visita a Ibi, el president ha anunciat una dotació de 100.000 euros, durant 2021, per a la casa dels Reis Mags d'aquesta localitat, i s'ha traslladat al Museu Valencià del Joguet per a realitzar un recorregut per les instal·lacions d'aquest centre creat per a la conservació, investigació i difusió del patrimoni jogueter industrial que des de 2013 està situat a la Fàbrica Payá, i que compleix trenta anys des de la seua creació.

Els joguets que es poden veure en les seues instal·lacions formen part dels fons del museu, compostos per una variada col·lecció la base de la qual va ser la donació al poble d'Ibi per part dels treballadors de la Cooperativa Payá dels fons acumulats durant els anys d'existència de la primitiva empresa, formats principalment per joguets de fabricació iberuda i alemanya.

Finalment, el president Ximo Puig ha realitzat una visita institucional a l'Ajuntament d'Onil i a continuació ha recorregut les instal·lacions del Museu de la Nina.

Arxivat a:

Destacats