Ximo Puig assegura que la "situació política estable" a la Comunitat Valenciana garanteix un "escenari favorable per a la recuperació econòmica, social i sanitària"

Guardar

Ximo Puig CEN
Ximo Puig CEN

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha presidit la Comissió Executiva Nacional (CEN) del partit que s'ha celebrat de manera semipresencial, on ha analitzat "la situació política estable" que viu la Comunitat Valenciana i que garanteix un "escenari favorable per a la recuperació econòmica, social i sanitària". D'aquesta manera, el president ha assegurat que "les xifres són positives perquè la incidència continua baixant lentament" i ha destacat que la "Comunitat Valenciana és l'única autonomia de tota Espanya que està en zona verda", no obstant això, ha advertit que "no podem confiar-nos perquè tot l'esforç que ha fet la societat valenciana en els últims mesos hem de consolidar-lo".

Durant la trobada, el líder dels socialistes valencians ha posat en valor que el PSPV-PSOE "està complint amb allò que exigeix la societat, des de la màxima cohesió i el màxim respecte, preocupant-nos pels altres". També ha valorat molt positivament que el PSOE haja triat València per a celebrar el 40 Congrés Federal perquè "evidència que allò que en el passat va ser un estigma ara és tot el contrari".

D'altra banda, preguntat pels mitjans sobre Setmana Santa, ha recordat que "encara que vénen dies de descans, hem de continuar en una posició de responsabilitat per a poder fer passos cap avant, i més, en una situació difícil quan a Europa continuen augmentant els contagis". Per això, el dirigent socialista ha insistit que "cal mantindre l'alerta constant i actuar amb corresponsabilitat, es tracta de beneficiar-nos tots col·lectivament i que ningú es passe de llest perquè qui ho fa posa en perill al conjunt de la societat i a ell mateix". "Hem de seguir en la bona situació en la qual estem i hem arribat gràcies, sobretot, a la corresponsabilitat de la ciutadania i al treball dels sanitaris", ha indicat.

A més, ha assenyalat que és "necessari seguir amb la vacunació que és l'actiu més important que tenim per a superar la crisi sanitària". En aquest sentit, ha apuntat que aquesta setmana ha mantingut una reunió amb AstraZeneca per a "exigir que complisca els seus compromisos i la setmana vinent ens reunirem amb Janssen per a veure les pròximes aportacions". Així, ha destacat el "treball extraordinari que està fent la comunitat sanitària durant tota la pandèmia i també en el procés de vacunació".

Destacats