Ximo Puig anuncia un procés de participació obert per a consensuar amb els professionals i la societat la reforma de l'atenció primària

El cap del Consell s'ha reunit amb la consellera de Sanitat i amb la comissionada per a la Transformació de l'Atenció Primària per a analitzar la situació d'aquest nivell assistencial

Guardar

201209_reunion_sanidad_1
201209_reunion_sanidad_1

El president de la Generalitat, Ximo Puig s'ha reunit aquest matí amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i amb la comissionada per a la Transformació de l'Atenció Primària, María José Lloria, per a analitzar la situació d'aquest nivell assistencial en la Comunitat Valenciana.

Després de la trobada, el cap del Consell ha anunciat l'obertura d'un procés de participació obert per a consensuar, amb els professionals i la societat, la reforma de l'atenció primària, la qual cosa permetrà "revigoritzar-la" i dotar-la dels "majors mitjans possibles".

Ximo Puig ha assegurat que "estem en un procés de reflexió i de treball conjunt amb tots els professionals d'aquest àmbit, amb l'objectiu de millorar el que considerem com un pilar fonamental de la sanitat pública valenciana".

En aquest sentit, el president ha explicat que la comissionada per a la Transformació de l'Atenció Primària està visitant tots els departaments de salut i escoltant als experts de les diferents àrees sanitàries per a conéixer de primera mà les principals necessitats.

Quant a la vacunació contra la COVID-19, Ximo Puig ha assegurat que el sistema sanitari està preparat, ja que ha donat mostres d'això en la campanya de vacunació contra la grip. No obstant això, el president ha indicat que, "en cas que siga necessari, serà dotat dels reforços corresponents".

Així mateix, ha recordat que durant la primera fase seran vacunades les persones vinculades directament al sector sanitari, sociosanitari, a més de residents i persones més vulnerables, "amb el que es tracta de garantir el manteniment de l'assistència sanitària en els pròxims mesos".

No obstant això, el president ha instat a la prudència atés que, segons ha assenyalat, "encara passaran molts mesos fins que s'aconseguisca la immunització que produeixen les vacunes i se supere la pandèmia".

Arxivat a:

Destacats