Ximo Puig advoca per "obrir ponts de solidaritat" entre les dues ribes del Mediterrani per a impulsar millores econòmiques i l'ocupació

El president de la Generalitat ha participat en l'obertura de la reunió de les ministres i ministres de Treball durant el Fòrum Mediterrani Occidental 5+5

Guardar

Ximo Puig durant el Fòrum Mediterrani Occidental 5+5
Ximo Puig durant el Fòrum Mediterrani Occidental 5+5

El president de la Generalitat, Ximo Puig, advoca per "obrir ponts de solidaritat, humanitat i col·laboració" entre les dues ribes del Mediterrani per a impulsar millores econòmiques i l'ocupació, així com un sistema social inclusiu.

Puig ha realitzat aquestes declaracions en l'obertura de la reunió de ministres i ministres de Treball que ha tingut lloc durant el Fòrum 'Mediterrani Occidental 5+5', que s'ha celebrat a casa Mediterrani.

En la trobada, en el qual han participat representants de diferents països del Mediterrani, el president ha posat l'accent en la necessitat d'involucrar a la societat civil i de connectar a ciutats i regions perquè promoure "un sistema econòmic i social inclusiu, compartit i sostenible".

Puig, qui ha agraït a la Vicepresidència Segona que haja triat la ciutat d'Alacant per a la celebració d'aquesta trobada, ha insistit que la proximitat entre les dues ribes del Mediterrani "obliga a establir un diàleg més intens".

En aquesta mateixa línia, el president ha destacat que la ciutadania de la Comunitat Valenciana ha assumit des de sempre la condició de mediterrània, "amb els avantatges que suposa aquesta situació en termes socials i econòmics, però també amb les obligacions que comporta". Per això, ha assegurat que és necessari "treballar per l'estabilitat regional i per la igualtat d'oportunitats", ja que es tracta d'"una qüestió d'interés i una obligació moral, ètica i social".

Relacions comercials

Durant la seua intervenció, el cap de l'Executiu valencià ha destacat que el nord d'Àfrica és una regió estratègica per a la Comunitat Valenciana, ja que "més de 1.500 empreses valencianes exporten amb regularitat cap a l'altra riba del Mediterrani".

Així mateix, Ximo Puig ha recordat les "intenses relacions humanes", que la Comunitat Valenciana manté "des de sempre" i ha al·ludit a l'acolliment en el territori valencià d'una bona part de la ciutadania de la ribera Sud, resident a Espanya.

Paral·lelament, el president ha destacat la importància que als països 5+5 milloren la qualitat d'ocupació, la Formació Professional, la responsabilitat social corporativa o la situació de xiquetes, xiquets i dones perquè "el treball -ha assegurat- és, sens dubte, la base de la prosperitat, i la prosperitat és la font de l'estabilitat social".

Puig ha recordat que la societat s'enfronta a velles i noves situacions que no entenen de fronteres, en una clara al·lusió a la pandèmia, a l'emergència climàtica i als estàndards d'igualtat.

En aquest sentit, Ximo Puig ha assenyalat que existeixen desafiaments comuns i han d'afrontar-se conjuntament, perquè el Mediterrani "no pot ser el lloc on naufrague Europa, sinó el lloc on renasca el millor rostre d'Europa".

Arxivat a:

Destacats