Una dotzena de conferències i trobades marquen la Setmana dels Drets Humans

Guardar

Una dotzena de conferències i trobades marquen la Setmana dels Drets Humans en la Comunitat Valenciana que se celebrarà del 9 a l'11 de desembre i que oferirà una dotzena de conferències i trobades organitzades per la Universitat de València i la Universitat Miguel Hernández d'Elx en col·laboració amb la Direcció General de Reformes Democràtiques de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Les conferències i trobades es duen a terme amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans que se celebra cada 10 de desembre i el tema del qual d'enguany està relacionat amb la pandèmia de COVID-19 i se centra en la necessitat de reconstruir per a millorar, assegurant-se que els drets humans siguen la base per als esforços de recuperació.

En concret el lema proposat per Nacions Unides és: "Una millor recuperació: defense els drets humans". Per això, tal com ha explicat el director general de Reformes Democràtiques, José García Añón, "només superarem els danys causats per la pandèmia si som capaces de crear igualtat d'oportunitats per a tots i totes, i això implica defensar l'extensió i aplicació dels drets humans, que sempre és una tasca incompleta, com a única eina per a fer front a les desigualtats, l'exclusió i la discriminació arrelades, sistemàtiques i intergeneracionals".

El poeta i director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero, serà l'encarregat de dur a terme la conferència inaugural el dimecres, 9 de desembre a la Universitat de València. El filòsof i catedràtic de Ciència Política de la Universitat de París Sami Naïr serà qui tanque la setmana l'11 de desembre amb una conferència en el Saló de Graus de la Facultat de Dret del Campus de Tarongers. Totes dues trobades es duran a terme per videoconferència, igual que la conferència de la conferència que dictarà el catedràtic i fundador de l'Institut de Drets Humans Javier de Lucas, que també serà presencial amb aforament limitat.

Per part seua, en la Universitat Miguel Hernández d'Elx es durà a terme, entre altres activitats, la presentació de l'informe de resultats de la segona anualitat del projecte sobre la legitimitat de la justícia penal i el seu impacte entre les víctimes i els grups vulnerables en la Comunitat Valenciana, així com dues taules redones sobre l'Administració de Justícia i el seu accés en l'era post-COVID.

Totes les sessions de la setmana es podran seguir per Internet a través dels següents enllaços:

València:https://eu.bbcollab.com/guest/b2ae1c0a7d5146e78e0675802d90e1f6

Elx: https://global.gotomeeting.com/join/384353421

Destacats