Un grup de dones ocupa la Delegació del Govern per a exigir la retirada de la Llei Mordassa i multes a feministes

Les joves que han entrat demanen parlar amb Gloria Calero i altres protesten a les portes del palau

Guardar

feministas delegacion gobierno
feministas delegacion gobierno

Un grup de dones feministes han ocupat aquest matí la seu de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, el Palau del Temple de València, segons ha publicat el periòdic Las Provincias citant a fonts de l'organisme. En concret, exigeixen la retirada de la Llei de Mordassa", així com de tots els procediments sancionadors imposats per la vaga feminista celebrada en 2018, alguns d'ells, asseguren, rebuts recentment.

L'Assemblea Feminista de València ha penjat en xarxes socials el següent missatge: "Ocupem la Delegació de Govern i demanem la derogació de la Llei Mordassa íntegrament, no la modificació; l'arxiu de tots els procediments administratius en curs relatius al moviment feminista; el reconeixement públic on conste que les persones més afectades per la Llei Mordassa han sigut les essencials, en major mesura dones migrants, i el reconeixement de les càrregues i abusos policials a les mobilitzacions per la llibertat d'expressió".

Totes aquestes peticions s'han plasmat en una 'Carta de Compromís Institucional' signada pel col·lectiu Feministes i Antiracistes sense Mordassa i perquè la pretenen aconseguir el compromís públic de la delegada del Govern, Gloria Calero, amb qui reclamen reunir-se.

Aquestes joves s'hauran saltat el control d'accés i han aconseguit asseure's al pati interior per a demanar parlar amb la delegada de Govern, Gloria Calero, però segons assenyala el periòdic se'ls ha explicat que per a fer-ho han de sol·licitar una cita per canals oficials per a aconseguir eixa reunió.

Pel que sembla les joves que han entrat al Palau del Temple continuen en el lloc exigint aquesta trobada, mentre que un altre grup ha iniciat una protesta a les seues portes. Una d'elles ha explicat a periodistes que hi ha al voltant d'"una vintena de companyes" que volen parlar amb Calero a l'interior de l'edifici, que a primera hora del matí estava obert, però que ara ha sigut tancat.

En aquest moment, Calero es troba en la jornada per videoconferència 'Dones enfront de la COVID', un acte que forma part de la campanya del 8M.

Destacats