Un advocat recorre al TSJCV la resolució de Sanitat de limitar les reunions familiars a 15 persones

Guardar

TSJCV
TSJCV

Un lletrat de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València ha interposat un recurs davant la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat contra la resolució de la Conselleria de Sanitat de limitar a 15 persones el màxim d'assistents a reunions familiars o socials en l'àmbit privat, en considerar que es tracta d'una "extralimitació constitucional".

L'advocat, Curro Nicolau, demana a la sala que admeta el recurs i que, a més, adopte la mesura cautelaríssima de suspendre la vigència de la resolució impugnada, pel perjudici "irreparable" que suposa aquesta mesura "perquè ja mai podrà reparar-se els dies que no ha pogut gaudir de la seua vida i llibertat personal".

Així, reclama que s'adopte una cautelar de manera immediata perquè, en cas contrari, la tutela judicial que s'aconseguira en un futur a través de sentencia seria "ineficaç" atés que la suspensió general dels seus drets i llibertats seria "irreversible".

Subsidiàriament, en cas que no es contemple la suspensió de la resolució, sol·licita al tribunal que se'l reconega com a situació jurídica individualitzada el dret a reunir-se amb els amics i família a les seues cases "sense límit de persones".

Així consta en el recurs, al qual ha tingut accés Europa Press, en el qual assenyala que la Constitució Espanyola "no contempla la suspensió o limitació de drets fonamentals a través d'una mera resolució d'una conselleria" i subratlla que la Carta Magna estableix "una clara reserva de Llei orgànica per a regular l'exercici de drets fonamentals".

En aquesta línia, argumenta que no existeix cap norma habilitant que faculte al departament dirigit per Ana Barceló la regulació de l'exercici de drets fonamentals i subratlla que eixa resolució tampoc estableix criteris científics que donen suport al nombre de persones fixat. "Per què 15 i no 20 o 30?", es pregunta.

A més, recalca que en data de hui no existeix una declaració d'estat d'alarma o excepció que empare l'adopció de la mesura imposada i que la regulació dels drets fonamentals és matèria exclusiva reservada al Govern d'Espanya.

Destacats