Totes les conselleries se sumen a la comissió de transició ecològica per a reforçar les polítiques 'verdes'

Guardar

palau de la generalitat valenciana presidencia vlcextrafoto carles desfilis-2
palau de la generalitat valenciana presidencia vlcextrafoto carles desfilis-2

La comissió delegada de la Generalitat de transició ecològica i sostenibilitat ambiental (TESA) incorporarà al conjunt de les conselleries per a facilitar la transversalitat de les polítiques 'verdes' i accelerar la transformació del model productiu i social.

Les quatre noves àrees es corresponen amb les conselleries d'Igualtat i Polítiques Inclusives; Justícia, Interior i Administració Pública; Educació, Cultura i Esport, i Participació, Transparència, i Cooperació i Qualitat Democràtica, segons ha anunciat en la sessió d'aquest dimarts el vicepresident segon, Rubén Martínez Dalmau.

"La transició ecològica és un procés urgent del qual ningú està al marge; ja no hi ha lloc per a polítiques sectorials. La realitat ens exigeix implementar polítiques ecosostenibles i socialment compromeses que necessiten la col·laboració del conjunt del Consell", ha reivindicat el també conseller d'Arquitectura Bioclimàtica.

La comissió, reunida aquest dimarts de manera telemàtica després del seu ajornament des de finals de març, ha debatut propostes per a accelerar els acords 'verds' aconseguits amb organitzacions sindicals i empresarials en la taula de diàleg social per a la reconstrucció de la Comunitat, detalla l'administració en un comunicat.

També ha analitzat el procés de participació obert per a l'aprovació de la futura llei de canvi climàtic que promou la Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica i ha donat debatut els documents de treball per a la posada en marxa de l'agència valenciana de l'energia.

La llei de canvi climàtic, com a norma fonamental per al procés de transformació en marxa, i l'agència de l'energia, com un dels seus "puntals", són prioritats per al govern valencià. "Estem decidits a avançar en les dues qüestions", ha subratllat Dalmau.

Des de la seua creació al setembre, l'òrgan ha celebrat cinc reunions per a coordinar les polítiques lligades a la transició ecològica. Presidida pel vicepresident, la comissió TESA està integrada pels consellers d'Hisenda, Vicent Soler; Economia Sostenible, Rafa Climent, i Mireia Mollà al capdavant de Desenvolupament Rural.

Com a convidats, la directora general de Coordinació Institucional de la vicepresidència segona, Adoración Guamán; el director general de Formació Professional, Manuel Gomicia, i el sotssecretari de Participació, Cristian Veses.

Destacats