Torra demana a Armengol i Puig continuar comunicant-se en català després de la sentència del TS sobre el valencià

Guardar

torra-parlament
torra-parlament

El president del Govern, Quim Torra, ha demanat a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i al de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, mantindre la comunicació en català entre les seues administracions, després que el Tribunal Suprem (TS) confirmara l'anul·lació de diversos articles d'un decret valencià sobre l'ús del català en diversos àmbits administratius.

"Us convide a continuar utilitzant la llengua catalana en les nostres comunicacions amb la naturalitat que ningú hauria de voler alterar", ha defensat Torra en una carta dirigida a tots dos, que escriu en català i en la qual creu que és la seua responsabilitat continuar usant aquesta llengua.

Garanteix que des del Govern continuaran comunicant-se amb els seus executius en català, "que és la llengua pròpia i comuna", i es posa a la seua disposició per a concretar formes de col·laboració, així com intercanviar coneixements, experiències i propostes davant la crisi pel coronavirus.

Torra aposta per dibuixar un futur de plena aliança conjunta, i sosté que continuar utilitzant el català és "el millor favor que es pot fer a una llengua que té dificultats pròpies d'una llengua minoritzada".

"Us escric de molt bon grau en aquesta la nostra llengua comuna per a mostrar el meu rebuig més estricte a la prohibició del TS espanyol a comunicar-nos en català entre nosaltres", diu Torra per a obrir la carta, en la qual ratlla la sentència d'ofensiva, inadmissible i de discriminació que no es pot tolerar en ple segle XXI, segons les seues paraules.

"No és cap fet extraordinari si ens fixem en la història de discriminacions i prohibicions a les quals ha sigut sotmesa la llengua catalana, però no podem acceptar aquesta decisió uniformitzadora", assegura Torra, que confia que Armengol i Puig compartisquen aquest rebuig.

Destacats