Toni Gaspar lamenta que la Conselleria de Medi Ambient eternitze l'inici de la Variant Sud de Pedralba

El president de la Diputació apel·la a “ser sensibles amb les veïnes i veïns que patixen cada dia les conseqüències d'una obra paralitzada que estem en disposició d’escometre quan s'autoritze”

Guardar

Pedralba 1
Pedralba 1

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha lamentat este dijous la decisió de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient que suspén de nou cautelarment la Declaració d'Impacte Ambiental necessària perquè la corporació provincial execute la Variant Sud de Pedralba, la qual cosa permetria desviar el trànsit pesat del municipi i millorar la seguretat en la CV-377, propietat de la Diputació.

El president Gaspar apel·la a "ser sensibles amb les veïnes i veïns de Pedralba, que són els principals perjudicats i els que patixen cada dia les conseqüències d'una obra paralitzada que estem en disposició d’executar en el moment en què s'autoritze". El màxim responsable provincial destaca el treball realitzat per l'àrea d’Infraestructures i Carreteres que dirigix Rafa García, que des de 2015 té preparat el projecte definitiu per a executar l'obra, "basat en un estudi de solucions i alternatives molt complet", segons recorda el vicepresident García.

La Diputació va concloure la variant nord de Pedralba a la fi de 2013, amb una inversió de 5 milions d'euros, i al començament de la següent legislatura ho tenia tot preparat per a iniciar les obres de la Variant Sud, que va quedar paralitzada en 2016 amb una primera suspensió cautelar decretada per la Conselleria en espera de si tirava avant la modificació del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN).

La seguretat com a prioritat

En este temps, l'àrea provincial de Carreteres va consensuar amb Pedralba la millora de la seguretat viària de la CV-377 al seu pas pel municipi amb la instal·lació de semàfors intel·ligents, en espera de la llicència administrativa de conselleria per a executar la Variant Sud i resoldre definitivament el problema de seguretat per a les persones que viuen a Pedralba i el seu entorn.

Tres anys després, sense haver-se modificat el PORN i després de finalitzar la suspensió cautelar, la Diputació va reprendre el procés per a tirar avant l'execució de la Variant Sud de Pedralba, amb l'obra contractada i la Declaració d'Impacte Ambiental prorrogada fins a 2022 per la conselleria. També està en vigor la declaració d'urgent ocupació que permet les expropiacions, de les quals s'han publicat les actes prèvies en el BOP, a principis de mes.

Des de l'àrea d'Infraestructures i Carreteres de la Diputació s'assenyala que la convocatòria per a l'alçament d'actes prèvies a l'ocupació, fixada per al 30 de setembre, es manté en tractar-se d'un acte administratiu que no conculca cap dret ni suposa un acte irreversible.

Arxivat a:

Destacats