Subvencions a la recerca d'una societat igualitària

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives convoca ajudes per a associacions sense ànim de lucre que fomenten la igualtat

Guardar

20191125 25N-1
20191125 25N-1

"L'equidistància és la connivència", apuntava el President de la Generalitat, Ximo Puig, a l'inici de la legislatura. Acabar amb la desigualtat i el masclisme, va assegurar, és de "màxima responsabilitat" i "concerneix a tots i totes". Una idea que des de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, donaria suport i ampliaria amb diverses propostes. Des d'una nova Llei d'Igualtat, fins a reforçar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. Però també continuar amb les "polítiques del canvi" que, va assegurar, ocasionaran efectes irreversibles, com són les ajudes a programes que fomenten la igualtat.

Poc abans d'una setmana per acabar 2019, la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives llançava una de les convocatòries més útils de cara a l'associacionisme feminista i igualitari de la Comunitat Valenciana. Es tracta d'ajudes per a "el desenvolupament de programes que fomenten la igualtat entre les dones i homes" o "l'associacionisme de dones". Aquelles associacions sense ànim de lucre la fi de les quals, o el d'algun dels seus programes, siga avançar en igualtat i visibilitzar a la dona en entorns masculinitzats, podran optar a les ajudes.

La Generalitat reserva per a això fins a 400.000 euros. Unes ajudes de màxim 15.000 euros per concessió, que en la passada convocatòria de 2019 va ajudar a realitzar una gran diversitat de tallers, formacions i programes. Es va subvencionar des d'activitats lúdiques i culturals com un concurs de "curtmetratges contra la violència de gènere", fins a programes molt específics, com l'"alfabetització digital" per a dones o "projecte de visibilitat de les dones amb discapacitat intel·lectual en el teixit associatiu".

Aquest tipus de subvencions ajuden a dur a terme iniciatives que, a més, també arriben a moltes localitats. És exemple la subvenció atorgada la passada convocatòria a l'associació Alanna, pel seu programa "Alanna Participa". Aquesta ONG acumula anys d'experiència en l'assistència a dones víctimes de violència masclista, així com programes de formació, inclusió, assistència psicològica i fins i tot d'oci per a aquestes dones. Uns programes que es desenvolupen a València, però també en molts municipis de l'Horta. Així, una subvenció com aquesta -en aquest cas de 6.000 euros per a un cost total de 12.000-, ajuda al fet que aquestes associacions continuen la seua activitat i, al seu torn, a fomentar la igualtat de forma deslocalitzada.

Oltra va assenyalar que la "igualtat entre dones i homes" és "garantia d'una societat sana i forta, sense privilegis". Un objectiu que ha de garantir-se "des dels poders públics", però amb processos "oberts i horitzontals", en els quals entra la participació de col·lectius i associacions en contacte directe amb la lluita per la igualtat.

Arxivat a:

Destacats