STEPV urgeix a Educació a aprovar normativa per a solucionar "el problema" de les titulacions dels interins

Guardar

Conselleria_d'Educació_de_la_Generalitat_Valenciana (1)
Conselleria_d'Educació_de_la_Generalitat_Valenciana (1)

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) urgeix a la Conselleria d'Educació a aprovar una normativa per a solucionar "la problemàtica" de les titulacions dels professors interins i les possibles dificultats que poden tindre per a continuar treballant el pròxim curs.

El sindicat explica, en un comunicat, que l'administració educativa, a instàncies d'Intervenció Econòmica, està revisant totes les titulacions del professorat interí, tema que s'ha abordat en la Comissió de Seguiment de l'Acord de Professorat Interí que ha tingut lloc aquest dimecres.

STEPV comenta que des de fa un temps l'administració està revisant les titulacions de cada docent interí per a comprovar si es corresponen amb els requisits actuals, la qual cosa està generant "molts problemes, ja que gent que va entrar en el passat, en molts casos fa més de 20 anys, amb unes titulacions vàlides en el seu moment que ara ja no ho són".

Des que va arribar el primer cas al sindicat fa poc més d'un mes, STEPV està instant a la Conselleria d'Educació a solucionar el problema "de forma immediata i urgent". Finalment, diuen, "aquesta solució s'està treballant per part de la Conselleria i, segons ha anunciat el director general de Personal, s'està treballant en una normativa perquè aquest professorat pot continuar treballant amb normalitat el curs que ve".

Aquesta normativa ha de passar uns filtres previs abans de ser negociada en Mesa sectorial pròximament. La Conselleria, sempre segons STEPV, vol consultar a la Intervenció Econòmica i als seus serveis jurídics perquè la norma siga validada, moment a partir del qual es negociarà en Mesa sectorial i podrà començar a aplicar-se.

STEPV reclama que es "acceleren al màxim tots els tràmits necessaris perquè s'aplique al més prompte possible i arribe a temps perquè el personal afectat puga participar amb normalitat en les adjudicacions de juliol i obtindre plaça el curs que ve"

Destacats