STEPV trasllada a Marzà la "urgència" d'abordar la llei de plurilingüisme i "les plantilles retallades pel PP"

Guardar

marza
marza

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valèncià (STEPV) s'ha reunit aquest dilluns amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, per a traslladar-los una sèrie de "temes urgents que cal abordar de cara a l'inici del curs que ve", com el desenvolupament de la llei de plurilingüisme o les "plantilles retallades pel govern anterior del Partit Popular (PP)".

El sindicat ha mostrat la seua preocupació davant aquests temes posat que, d'una banda, s'exigeix el nivell B2 d'anglés en "moltes places públiques" --especialment d'infantil i primària-- per a aplicar el plurilingüisme, fet que genera, al seu judici, "distorsions en els sistemes d'adjudicació de places per al curs que ve --comissions de serveis, professorat en pràctiques o interí, entre altres--", ha indicat en un comunicat.

La proposta de STEPV és negociar les plantilles per a dotar de més professorat especialista d'anglés i la implementació de la formació necessària al professorat que haja d'assumir les seues matèries en anglés en la resta d'etapes.

El conseller ha explicat que tenen previst tractar aquests temes en pròximes taules de negociació i que fins ara no s'havia pogut abordar la negociació de les plantilles fins que no es derogara el decret de retallades de 2012, fet que ha tingut lloc fa pocs mesos.

A més, quant a les plantilles, STEPV ha destacat que la recuperació del tutor/a de primària s'està fent, en alguns casos, "a costa d'hores del PAM". Davant això, la Conselleria ha ressaltat que els centres educatius compten amb les mateixes o més hores que abans per a la dotació del 100% de les tutories i, en cas que els centres hagen demanat un perfil concret de professorat per a cobrir les seues necessitats, ha sigut atorgat.

El sindicat ha preguntat també per l'estat de la Llei Valenciana d'Educació, una proposta de la Conselleria que encara no s'ha negociat. El conseller ha contestat que està en fase d'elaboració i que està "bastant avançada". Així, quan la seua redacció estiga tancada es portarà a Mesa sectorial per a la seua negociació.

INTERINS

Respecte a temes urgents que afecten la continuïtat del professorat el curs que ve, STEPV ha traslladat la seua preocupació respecte a l'interí que no ha superat les oposicions de secundària i resta de cossos, i que el curs que ve no continuarà treballant.

El sindicat ha afirmat que hi ha especialitats en què ha passat això i que, "si no s'amplia l'oferta de places respecte del curs passat en aquestes adjudicacions de juliol, hi haurà professorat que efectivament es quedarà a l'atur".

La resposta Marzà, segons STEPV, ha sigut que la Conselleria "ha apostat per l'oferta massiva d'oposicions i que això dóna estabilitat al sistema perquè ara hi haurà més funcionaris de carrera en el sistema educatiu".

El sindicat "no està satisfet" amb aquesta resposta perquè les dades demostren que "les oposicions, en molts casos, han servit per a substituir un professorat amb experiència per un altre, quan el que faria falta és afegir el nou professorat al qual ja està ocupant places amb experiència", fet que ja va denunciar el sindicat que passaria en aquest context d'oposicions massives sense un pacte d'estabilitat per al professorat que no supere les oposicions.

En aquesta línia, STEPV ha lamentat la "manca d'atenció" de la Conselleria respecte a aquest col·lectiu "per no atendre les demandes del sindicat quant a l'estabilitat del professorat interí que, en molts casos, porta anys treballant per a la Conselleria i ara es veuran al carrer".

Des del sindicat han criticat la "manca de sensibilitat i de solucions" per part de la Conselleria sobre aquest col·lectiu. STEPV ha manifestat que no "renúncia a convocar les accions de protesta necessàries fins a aconseguir que cap interí afectat per les oposicions tinga un lloc de treball com fins ara", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats