Soler donarà a conéixer el PEF en Les Corts el 15 d'octubre: "Està treballat amb els consellers, no hi haurà sorpreses"

Guardar

soler_presupuestos_Gva
soler_presupuestos_Gva

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, donarà a conéixer els detalls del Pla Econòmic Financer (PEF) el pròxim 15 d'octubre en una compareixença en Les Corts Valencianes, en la qual explicarà "tots els detalls" d'un document "treballat amb cadascun dels consellers", per la qual cosa "no hi haurà sorpreses".

Així ho han avançat aquest divendres el conseller durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, en la qual ha estat acompanyant a la vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra. En ser preguntats pel contingut del PEF, Oltra ha assenyalat que, des de divendres passat, tots els consellers coneixen el pla, i serà el 15 d'octubre quan els diputats, les diputades i l'opinió pública tindran accés a tota la informació.

Des del seu punt de vista, "cada moment té el seu contingut". Hi ha hagut un moment de negociació, un altre d'enviar el PEF al Govern d'Espanya, i el 15 d'octubre serà el "moment d'explicar-lo amb total transparència i claredat com sempre hem fet", ha puntualitzat.

Per part seua, Soler s'ha remés a la nota que el seu departament va enviar divendres passat, donant a conéixer les "quantitats globals" i els capítols als quals afecta el Pla, encara que ha precisat que la seua "concreció està pensada i treballada amb cadascun dels consellers" i "no hi haurà suprimida" en aquest sentit.

El titular d'Hisenda ha admés que, encara que no els agrada, "desgraciadament" han hagut d'elaborar aquest Pla, entre altres coses pel pressupost d'ingressos que la Generalitat va establir a l'octubre de l'any passat "ja no és vigent" i això, principalment perquè no es van aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat.

Així, quan es coneix la liquidació del primer semestre de 2019, ha explicat, el seu departament comença a observar que "el creixement és de tal índole que tindrem problemes en el segon" i és llavors quan es dirigeix "a cada conselleria" per a veure què es pot retindre que no executarà.

"SOLIDARITAT I RESPONSABILITAT" DE TOTS ELS CONSELLERS

Soler ha valorat que es va fer "un treball molt interessant" però "quan estava pràcticament acabat va aparéixer la DANA" i es van haver de "replantejar moltes coses". En tot cas, s'ha mostrat "molt satisfet del treball i la solidaritat entre tots els membres del Govern" valencià i de "la responsabilitat que significa fer coses que no t'agradaria fer però fem per sentit de responsabilitat".

El conseller d'Hisenda ha volgut recordar que quan es van confeccionar els Pressupostos de la Generalitat "les condicions eren quadre macroeconòmic creixent, un prepacte entre Podemos i PSOE de pressupostos clarament expansius i amb moltes complicitats a les polítiques Botànic I, sobretot socials" com és en la Dependència o el copagament sanitari, ha exemplificat.

Tanmateix "tots això cau" i "el 15 d'octubre ho explicarem tot i els qui són els responsables que estiguem com estem", ha sentenciat.

Arxivat a:

Destacats