Socialistes i oposició rebutgen demanar al Govern central que paralitze l'ampliació de la V-21

El PSPV es justifica en l'"escàs marge de maniobra" d'una obra aprovada en 2017 amb Rajoy: "Hui no es podria fer"

Guardar

ampliacion_v21
ampliacion_v21

El PSPV i els partits de l'oposició (PP, Ciutadans i Vox) han rebutjat aquest dimarts la petició de Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida perquè Les Corts Valencianes instaren el Govern central a paralitzar les obres d'ampliació de la V-21, actualment en marxa.

Els socialistes justifiquen la seua negativa als seus socis de govern del Botànic II que el Govern en funcions del PSOE té "escàs marge de maniobra" per a suspendre unes obres que van ser aprovades en 2017 per l'anterior executiu de Mariano Rajoy (PP).

"Aquesta obra ara mateix no es podria fer", ha recalcat en la comissió d'Agricultura el diputat del PSPV David Calvo, en relació a les tres iniciatives que va impulsar el primer Botànic la passada legislatura: la Llei d'Estructures Agràries, la Llei de l'Horta Valenciana i el Pla d'Acció Territorial de Protecció de l'Horta de València.

No obstant açò, la proposició no de llei (PNL) rebutjada --presentada conjuntament per Compromís i Podem-- pretenia "parar aquesta barbàrie" després de la demolició d'alqueries històriques de la zona com el Forn de Barraca d'Alboraia (València) a causa de l'ampliació. "Tenim centenars de metres d'horta que no tornaran", ha advertit la diputada 'morada' Beatriu Gascó.

Al fil d'altres iniciatives en contra, ja presentades tant en els ajuntaments de València i Alboraia com en les pròpies Corts i en el Congrés, la proposta instava al fet que tots els partits digueren 'no' a un projecte que "destrueix de forma irreversible l'horta valenciana, una de les més fèrtils d'Europa", amb l'objectiu d'iniciar "un debat seré juntament amb els ciutadans".

Destacats