Sindicats i patronal recolzen al PSPV en el seu Congrés, destaquen el diàleg social i reivindiquen el finançament

Navarro rebutja la taxa turística mentre García i Sáez defensen derogar la reforma laboral

Guardar

Un moment del congrés socialista que se celebra a Benidorm
Un moment del congrés socialista que se celebra a Benidorm

Els sindicats Comissions Obreres i UGT i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana han participat en el 14 Congrés del PSPV-PSOE, on han coincidit a destacar el diàleg social entre agents socials i govern i han reivindicat el canvi del sistema de finançament.

Així ho han indicat el líder de la patronal, Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO i UGT, Ana García i Ismael Sáez, en les seues "salutacions fraternals" a l'inici del conclave socialista a Benidorm.

Navarro ha reivindicat el "mandat constitucional" que obliga als agents econòmics i socials a l'entesa "amb representants dels diferents partits amb les institucions i l'oposició". A més, s'ha mostrat "orgullós" de l'ús d'aquesta eina en la Comunitat Valenciana.

A més, Navarro ha aprofitat la seua presència en la "capital del turisme de la Comunitat Valenciana", Benidorm, per a rebutjar la taxa turística i considerar que plantejar-la en aquest moment "és una falta de sensibilitat amb el sector".

També ha reclamat més agilitat en els tràmits, alleugerir les licitacions i utilitzar el silenci administratiu positiu perquè el finançament europeu "no es quede pel camí".

SINDICATS

Com a secretària general de CCOO PV, Ana García ha traslladat la col·laboració del sindicat per a "aconseguir eixe anhelat model de finançament" autonòmic. "Sense un finançament just no podem tindre un projecte de País Valencià", ha avisat, i ha cridat a "omplir els carrers" en la manifestació contra la infrafinançament del 20 de novembre.

També ha defensat que "no hi ha excuses" per a no derogar la reforma laboral a Espanya i ha assegurat que tant CCOO com UGT coincideixen "al màxim". I en clau valenciana ha celebrat que entre tots aconsegueixen "desfer tants anys d'abusos i desgovern".

García, qui va ser nomenada al capdavant de CCOO PV al juliol, ha recordat que les dones no naixen amb un "gen cuidador" i tenen dret a desenvolupar les seues carreres professionals "sense noses", a més de mostrar la seua preocupació pels comportaments totalitaris després dels atacs al sindicat italià CGIL.

I el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, ha apel·lat a la "responsabilitat" de la patronal espanyola CEOE per a derogar la reforma laboral de 2012 i ha coincidit en la necessitat de reformar el sistema de finançament autonòmic.

Per contra, ha criticat la "rebaixa d'impostos" que proposa en el líder del PPCV, Carlos Mazón, i s'ha preguntat si "defensa un finançament just per a repartir-la als quals més tenen". També ha rebutjat el "clima de crispació irrespirable de la dreta" i ha traslladat el seu suport al sector de l'automòbil davant anuncis com l'eliminació del torn de nit a partir de gener en Ford Almussafes.

Arxivat a:

Destacats