Sanitat renovarà al juny prop de 6.000 contractes per a continuar reforçant la sanitat durant la pandèmia

Guardar

Imatge del personal sanitari en un hospital
Imatge del personal sanitari en un hospital

La Conselleria proposa mantenir prop de 6.000 places de reforç COVID-19 amb una inversió fins a final d'any de 130 milions d'euros. Això suposa el 65% de les places que, en els pitjors moments de la pandèmia, es van contractar per a reforçar d'urgència el sistema sanitari públic valencià. Al costat dels 140 milions ja destinats a aquests reforços, la inversió en 2021 serà de 270 milions d'euros. A més, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es compromet a completar un mapa de creixement estructural perquè el creixement del sistema siga definitiu i no provisional.

Aquesta estratègia de creixement necessari es realitzarà amb l'aportació dels sindicats. Des de Sanitat s'ha avançat que les prioritats són, entre altres, Atenció Primària, Salut Mental i Urgències Hospitalàries. La renovació de places, a la vista de la situació actual de la pandèmia, s'ha realitzat proporcionalment al moment, ja que "la Conselleria continuarà monitorant el permanent estat d'alerta per si algun canvi de tendència ens obliga a replantejar-nos a l'alça els reforços que es materialitzaran a la fi d'aquest mes". Un miler d'aquestes places es destinaran a vacunació COVID-19 i la resta a reforços generals del sistema sanitari.

Aquesta primera reunió de la mesa tècnica per a analitzar la renovació dels contractes de reforç COVID-19 i altres assumptes referents a recursos humans i organitzatius, ha sigut qualificada des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com a "cordial i positiva". L'equip de negociació de Sanitat ha destacat que tant administració com sindicats "hem coincidit que l'objectiu d'aquesta trobada és defensar i reforçar el sistema sanitari públic". La pròxima reunió de la mesa tècnica tindrà lloc aquest pròxim divendres.

Destacats