Sanitat recorrerà la condemna per no vacunar alhora a metges de la pública i la privada

Guardar

vacunas
vacunas

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha indicat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recorrerà la sentència que ha condemnat al departament que encapçala Ana Barceló per no vacunar al mateix temps a metges de la pública i la privada i que considera que "va haver-hi exclusió i es van vulnerar drets fonamentals".

Així ho ha confirmat el president de la Generalitat, Ximo Puig, aquest dissabte en declaracions als mitjans a València en l'acte d'homenatge amb motiu del 30 aniversari de l'assassinat del professor Manuel Broseta.

El cap del Consell ha defensat que en "cap moment" es va deixar de vacunar als professionals de la privada i ha assegurat que la voluntat "simplement" era "anar vacunant en funció de la jerarquia que s'havia fet".

"Va ser un protocol que es va fer fonamentalment pensant en l'interés general i atenent on estava el problema de major gravetat", ha remarcat el president, qui ha demanat "no polemitzar" sobre aquest assumpte. "Per a nosaltres, totes les persones són fonamentals", ha subratllat.

En aquest sentit, ha insistit que el procés de vacunació contra la Covid-19 en la Comunitat Valenciana ha sigut "exemplar" i ha apuntat que "continuarà perquè, desgraciadament, la pandèmia encara està entre nosaltres i hem de continuar una acció cada vegada més accelerada en la vacunació de les terceres dosis i fins i tot de les quartes dosis en les persones més vulnerables".

Aquest mateix dissabte, el portaveu de Sanitat del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha demanat a Puig que "assumisca responsabilitats per les dues sentències conegudes aquesta setmana que condemnen la nefasta gestió sanitària durant la pandèmia".

D'altra banda, dimarts passat, Sanitat va confirmar que també recorrerà la condemna interposada per un jutjat d'Alacant a indemnitzar a metges per infringir la normativa de prevenció de riscos laborals per la falta d'elements de protecció en la primera onada de la pandèmia de covid.

Arxivat a:

Destacats