Sanitat prepara un llistat de personal d'Infermeria voluntari per si fóra necessari el seu suport durant la vacunació massiva

Compta amb un pressupost de 13,1 milions d'euros per a remunerar l'excés de treball que realitzen fóra de la jornada habitual

Guardar

vacunacion-sanitarios
vacunacion-sanitarios

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha sol·licitat a les infermeres i infermers de tots els departaments de salut de la Comunitat Valenciana la seua col·laboració per a participar, si fóra necessari, en el procés de vacunació massiva de la població.

La finalitat d'aquesta mesura és disposar d'un llistat de personal de suport amb la suficient antelació per a quan arribe el moment d'administrar una quantitat important de dosi de vacunes enfront de la COVID-19 en un temps relativament curt. En aquest sentit, des de Sanitat es remunerarà l'excés de treball que realitzen fóra de la jornada habitual, sempre en el cas que la seua participació fora necessària.

La Conselleria ha incrementat la plantilla en més de 3.400 infermeres, 2.038 tècnics/as en cures auxiliars d'infermeria i més de 800 auxiliars administratius/as per a enfortir i atendre de manera eficaç totes les necessitats assistencials plantejades per la pandèmia.

A més, des de la Direcció General de Recursos Humans s'han anat adoptant una sèrie de mesures organitzatives en previsió de les necessitats i, de forma planificada, s'ha establit un ordre de prelació en cada departament de salut, que es va donar a conéixer recentment als sindicats de la Taula Sectorial.

Aqueix ordre permetrà anar cridant als professionals que s'hagen anat apuntant de manera voluntària quan s'inicie la vacunació massiva de la població. Aquesta possibilitat permetria, en cas d'una arribada massiva de dosi, reforçar els equips de vacunació amb aquest personal.

El passat 29 de gener, el Ple del Consell va aprovar la regulació del programa de productivitat per a la prestació de mòduls addicionals de reforç en els equips d'Atenció Primària en 2021.

L'objectiu és establir un programa específic per a contindre l'excés de càrrega assistencial allà on es produïsca, mentre dure la sobrecàrrega produïda per la COVID-19 en l'àmbit de l'Atenció Primària, de manera que permeta una atenció adequada i de qualitat als pacients.

Aquest acord, que disposa d'un pressupost total per a l'exercici de 2021 de 13.108.768 euros i té caràcter voluntari per als i les professionals, recull la remuneració per mòduls de l'excés de treball i inclou un apartat en el qual expressament es contempla la possibilitat d'establir mòduls de dues hores i mitja o de cinc hores, per a vacunar de COVID-19 fóra de la jornada habitual.

Arxivat a:

Destacats