Sanitat elabora un protocol de control i prevenció de la COVID-19 per a creuers nacionals

Guardar

cruceros
cruceros

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha elaborat un protocol de control i prevenció de la COVID-19 per als creuers en vaixells de passatge amb atracada en ports de la Comunitat Valenciana, que es podrà consultar en breu en la pàgina web de la Conselleria i que compta amb el suport del sector.

Segons la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, "amb aquest protocol ens equiparem a altres Comunitats Autònomes, que estan adoptant també aquest tipus de mesures, perquè els nostres ports no perden l'oportunitat de formar part dels itineraris que algunes companyies de creuers estan organitzant dins del territori nacional".

"Amb tot això, esperem contribuir a reactivar aquest sector, igual que a nivell nacional s'està treballant per a reactivar els creuers internacionals", ha ressaltat Isaura Navarro.

Aquest protocol és aplicable als creuers de passatge en navegació de cabotatge (dins del territori nacional) que inicien, finalitzen o realitzen escales en els ports de la Comunitat Valenciana.

Cada vaixell haurà d'elaborar un Pla de Contingència COVID-19, que descriurà els procediments i mesures preventives i serà posat a la disposició de l'autoritat sanitària quan li siga sol·licitat.

En concret, aquest pla haurà de contenir les mesures preventives relatives a distàncies de seguretat interpersonal, ús de mascareta, higiene respiratòria, higiene de mans, així com els mecanismes concrets que asseguren el seu compliment pel passatge i la tripulació, tenint en compte el nombre de passatgers, disseny i característiques del vaixell; la gestió dels fluxos de passatgers a bord i els sistemes de càrrega, embarcament i desembarcament, així com les mesures de control i correctores a aplicar en cas de detectar-se possibles casos de COVID-19 entre el passatge i/o la tripulació.

Aquest pla serà específic per a cada vaixell i s'adaptarà a les recomanacions del Ministeri de Sanitat, així com a la normativa sanitària vigent en les Comunitats Autònomes dels ports d'atracada a cada moment.

Arxivat a:

Destacats