Sanitat comença la distribució i instal·lació de 7.100 nous ordinadors en hospitals i centres d'especialitats

Guardar

Hospital La Fe de València
Hospital La Fe de València

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha començat la distribució i instal·lació de 7.100 nous ordinadors i monitors en centres d'Atenció Especialitzada de tota la Comunitat Valenciana, una "millora tecnològica" que s'incardina en un procés "més ampli" de renovació d'equipaments que ha cristal·litzat en la posada en marxa d'un total de 5.600 ordinadors d'última generació en els centres de salut i en el repartiment de més de 7.000 webcams i 7.000 auriculars tant en Atenció Primària com Hospitalària.

En concret, els nous 7.100 equips costen 5.446.815 euros i van destinats, majoritàriament a Atenció Especialitzada (hospitals i consultes externes), així com a Salut Pública, Emergències, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana o els serveis centrals de la Conselleria. El procés de distribució i instal·lació ja ha començat i continuarà de manera progressiva fins a setembre, segons ha informat Sanitat en un comunicat.

La Conselleria valora que es tracta d'una millora tecnològica que "confereix més prestacions als professionals en els seus llocs de treball". De fet, apunta que la velocitat i memòria dels equips, així com les seues característiques a nivell gràfic, permeten realitzar videoconsultes de qualitat. En la mateixa línia, els nous monitors són de 23,8 polzades i Full HD.

D'aquesta manera, es facilita la possibilitat de la videoconsulta si es considera necessari, o convertir una cita telefònica en videoconsulta. En aquest sentit, els nous equips permeten optimitzar l'atenció telemàtica al col·lectiu de persones sordes o amb problemes d'audició els qui, a l'hora de concertar cita mèdica, poden optar entre consulta presencial, videoconsulta o videointerpretació en llengua de signes.

A més de millorar l'accessibilitat i comunicació amb els pacients, els nous equipaments, segons explica la directora general de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient, Plans Cuenca, "també beneficien als professionals, que podran mantindre interconsultes i reunions de qualitat sense necessitat de desplaçar-se".
 

Destacats