Sanitat augmenta l'import màxim d'ajudes a municipis per a reformar centres i destinarà 4,4 milions en dos anys

Guardar

Consultori de Pobla de Farnals
Consultori de Pobla de Farnals

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha incrementat l'import màxim de les ajudes que es destinen als municipis per a la millora i reforma dels locals municipals destinats a la prestació d'assistència sanitària i destinarà en els pròxims dos anys un total de 4,4 milions d'euros.

Es tracta d'unes subvencions als ajuntaments perquè puguen realitzar una intervenció arquitectònica en aquells locals destinats a un ús assistencial sanitari. En concret, estan pressupostats 2.400.048 euros per a l'any 2022 i 2.000.000 per a l'any 2023, segons ha informat la Conselleria en un comunicat.

A més, Sanitat ha multiplicat per quatre l'import màxim que pot rebre un ajuntament per a dur a terme aquestes obres a un màxim de 400.000 euros. Fins hui, aqueix límit estava fixat en 100.000 euros.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que aquestes ajudes "posen en relleu el compromís i esforç que s'està duent a terme des de la Conselleria de Sanitat per a millorar les instal·lacions i infraestructures que formen part de la xarxa pública sanitària".

Aquestes subvencions, que es concedeixen en el marc del Pla d'Intervenció Arquitectònica en Consultoris (PIAC) de la Conselleria de Sanitat, tenen com a objectiu principal la millora i adequació de les infraestructures sanitàries a les necessitats assistencials de la població en els diferents municipis de la Comunitat Valenciana.

Les subvencions estan destinades a la realització d'actuacions d'intervenció arquitectònica, és a dir, per a dur a terme obres de reforma, reparacions, restauració i rehabilitació, així com les obres de conservació i manteniment dels locals municipals. Tot això, amb la finalitat de millorar les instal·lacions sanitàries per a "poder oferir una millor atenció sanitària a la població".

A aquestes ajudes pot accedir qualsevol ajuntament de la Comunitat Valenciana que ostente la titularitat patrimonial del local en el qual es proposa la intervenció arquitectònica, i que dispose del corresponent projecte d'obra. Així mateix, el nombre màxim de projectes subvencionables en cada convocatòria per ajuntament és de dos.

Durant l'any passat, Sanitat va concedir aquestes ajudes a 35 municipis de la Comunitat Valenciana per un import d'1,7 milions d'euros i una quantitat mitjana de 55.556 euros. Des de la posada en marxa del PIAC, en 2018, s'han concedit subvencions per un muntant total de 8,1 euros a 177 municipis: 43 de la província d'Alacant; 82 de València i 52 de Castelló.

Destacats